DIY sheepskin and leather butterfly chair

Helppo, niin helppo DIY.


Monikäyttöisillä taljoilla saa talvisisustukseen helposti uutta ilmettä. Eikä taljojen tarvitse aina olla aitoja. Minulla on pyörinyt nurkissa suuri pala valkoista tekoturkista, feikkilammasta. Helppo ja nopea tee-se-itse lampaantalja syntyi kahdessakymmenessä minuutissa. Kaavana käytin kotona entuudestaan olevaa ahvenanmaanlampaan taljaa.


Ohje

- Taitoin tekoturkiksen kaksin kerroin, karvapuoli sisäänpäin.
- Mallasin päälle aidon lampaantaljan. Jos sinulla ei ole taljaa, voit katsoa mallia vaikka seuraavista kuvista ja piirtää ääriviivat vapaalla kädellä.
- Piirsin tekstiilitussilla haaleat ääriviivat, laitoin muutaman nuppineulan, ja leikkasin taljan mallisen palan kaksinkertaisesta turkiksesta.
- Ompelin oikeat puolet vastakkain olevat kappaleet toisiinsa.
- Jätin 10 cm kääntöaukon, käänsin taljan oikeinpäin, ompelin kääntöaukon käsin kiinni.


Viimeistely

Valmis talja kannattaa käydä saumojen kohdalta sentti sentiltä läpi ja nyppiä saumojen sisään jääneet karvat ulos. Näin saumoista tulee huomaamattomat ja taljasta aidomman näköinen.

Taljasta tuli siis kaksipuoleinen, mikä lisää käyttömukavuutta huomattavasti. Feikkiturkiksesta kun puuttuu se aidon taljan samettisen pehmeä nahkapuoli.


Knoppi 

Kaavoita talja yhdessä koiran kanssa. Tämä kahdesta syystä.

1) Koira tuppaa kuitenkin väkisin mukaan.

2) Kauaskantoisuus kannattaa, sillä taljan tipahdettua lattialle, koira laittautuu oitis taljan päälle mukavalle lepokiepille. Tästä syystä on hyvä kuunnella myös rakkaan perheenjäsenen ääntä, ottaa mitat kiltisti ylös, ja tehdä taljasta myös hänelle sopivan kokoinen.

Alla valmis feikkitalja ja aito kaverinsa, joka toimi projektin innoittajana ja esikuvana.
Kommentit

 1. Mahtava idea ja tosi kaunis lopputulos. Pitäisiköhän lähteä ihan kauppaa tätä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Saga pitäis. Meillä ainakin paikallisessa Eurokankaassa oli taljakangasta jos jonkinlaista. Ja monestihan noita paloja on alelaarissakin, kuten tämä minun oli.

   Poista
 2. Kiva idea ja hienon näköinen lopputulos! Itselläkin on väikkynyt mielessä, että teddykarvasta saisi jotakin kivaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Suvi. Talja on täällä ollut jo kovassa käytössä lasten leikeissä. Parasta tuossa on konepestävyys. Ja tietty se kun saa itse väkertää jotain :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts