Ikkunaristikot

Tuunasimme taloa asentamalla ikkunaristikot.
Ristikot tulivat aikanaan Kontio-hirsitalopaketin mukana, mutta vasta nyt kolmen vuoden jälkeen muistimme ne asentaa. Kun pari ensimmäistä ikkunaa oli ristikoitu, tuntui, että vankilahan tästä auttamatta tulee. Sisäpuolella tuntui vahvasti siltä, että tilantuntu pienenee. Kun kaikki ristikot oli saatu paikoilleen, sisätilat tuntuivat tavallaan edelleen pienemmiltä. Mutta ne tuntuivat myös paljon ryhdikkäämmiltä. Ristikot lisäävät myös ikkunoiden syvyysvaikutelmaa, koska ovat ulommaisen lasin sisäpuolella. Eli lopulta olemme tyytyväisiä myös talon sisäpuoliseen fiilikseen. Se on nyt kotoisampi ja jotenkin "napakampi".

Ulkopuolelta talo tuli kertaheitolla aivan toisennäköiseksi. Se syntyi uudelleen ja siitä tuli tavallaan juhlavamman näköinen. Eli kyllä, joku on tainnut tätäkin asiaa jossain hartaasti miettiä. Perinteiseen hirsitaloon kuuluu ruutuikkunat. In my opinion....

Helmi toimi taas työnjohdollisissa tehtävissä, mutta hänen mielipiteestään ei ole täyttä selvyyttä. Aika tuimalta näyttää..
on nähtävissä talo ennen ikkunaristikoita. 

Kommentit

 1. on tosiaankin ryhdikkäämpi..ja jotenki hmm. arvokkaamman näköinen :) kivaa päivää sinne :)

  VastaaPoista
 2. Mä olen ikkunaristikkofani. :) Tosi paljon kivemman näköinen!

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että laitoinne ristikot paikoilleen on paljon parmman näköinen!
  Hirsitaloon ristikot sopivat hyvin....tykkään...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi muistimme että tällaisetkin huushollista löytyy :D

   Poista
 4. Oho, aika uskomaton muutos pelkillä ristikoiden lisäämisellä! Talo on hienomman näköinen ristikoiden kanssa eli kannatti kyllä laittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samaa itsekin mietittiin, että on se vaan pienestä kiinni joskus ilmeen muutos :). Siksi ajattelinkin blogissa tämän näyttää, miten suuri muutos "pienillä ristikoilla".

   Poista
 5. On tosi kivan näköinen. Itse tykkään ristikoista. Me oltiin pari vuotta ilman niitä, mutta laitettiin tänä kesänä takaisin. Vaihtelu virkistää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On se kyllä näppärää nykyään, kun voi ottaa pois välillä, fiiliksen mukaan ;)

   Poista
 6. Kyllä sopii hyvin! Ja samaa mieltä, hirsitalossa jotenkin pitää olla ikkunaristikot ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts