Nahkainen lepakkotuoli kaipaa mattoa seurakseen
Tästä kuvasta puuttuu matto siksi, koska sitä ei ole. 


Helmi-koira oksensi matolle, kaksi kertaa. Matto odottaa kuistilla pesulareissua.
Ei vaan millään jaksais ja viitsis.

Vauva- ja koiraperheessä matolle oksentaminen on ihan peruskauraa. Jos koiralla on mahdollisuus oksentaa matolle, se tekee sen. Tassut nimittäin pitävät matolla paremmin. Koiran oksennustahan edeltää sellainen pumppaava liike, jolla massa saadaan liikkeelle vatsasta. Seitsemän vuoden kokemuksella voin kertoa, että väliin on vaikea ehtiä. Jos ehtii, niin ainut vaihtoehto on koiran kantaminen ulos. Koirahan jäkittää tuossa tilanteessa suorilla jaloilla, eikä ota askeltakaan.

Jos taas koira painaa esimerkiksi 40 kiloa (Juri), kantaminen on mahdotonta. 97 prosenttisesti oksennus on jo matolla siinä vaiheessa, kun juokset paikalle sanomalehden kanssa. Onpa kannettavankokoisen, vatsatautisen Helmin kanssa käynyt joskus niinkin, että eka oksu on tullut matolle, kantaessa toinen matkalle, ja vimonen ulos.


Haluan konepestävän maton olkkariin.


Aion tutustua Satuhuoneen mattoihin. Heiltä löytyy hyvä mallisto, ja joukossa on myös konepestäviä mattoja. Tiedän, koska meillä on jo yksi tyttären huoneessa. Se on aivan superlaadukas ja kaunis Lorena Canals -merkkinen pyöreä tähtimatto. Matto on nähtävissä näissä kahdessa postauksessa: klik ja klik.

Satuhuoneen tarjonta on pääasiassa suunnattu vauvojen, lasten ja nuorten tilojen sisutamiseen, mutta nyt aion löytää valikoimasta myös "aikuisten maton". Esimerkiksi täällä Nuorten Matot -sivulla on monia, jotka soveltuisivat mielestäni mainiosti myös olohuoneeseenkin.


Ei enää pesulareissuja. 


Kommentit

 1. Voi, olet kohtalontoveri, ainakin hetken. Meillähän ei mattoja nyt ole kun on sisään pissivä koiranpentu ja nyt joka paikassa on ihania mattopostauksia ja lehdet pullollaan mattoja. ÄÄk. Ihania mattoja täynnä tuo linkkikin. En kestä. No, jonain päivänä vielä minäkin saan lattialle matot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinä joku päivä saat taas matot :), paitsi älä laita liian aikaisin ettei pentu revi niitä murkkuiässään :D. Meillä oli matotonta aikaa kolme vuotta. Nyt laitoin kokeeksi sen oksennusmaton (siinä vaiheessa oli toki puhdas), kun vauva opetteli konttaamaan. Siitä se sitten lähti, tuli tunne, että matto olis kiva. Mutta siihen pesetysrumbaan en nyt jaksa lähteä. Ratkaisu löytyy noista konepestävistä nyt.

   Poista
 2. Niin tuttua niin tuttua, tosin täällä kissa :) Meilläki osa matoista konepestäviä ja osa helposti pyyhittäviä ja ihan kisun takia :) Eilen viimeksi tuli laatat matolle ja sängylle täkille mutta tällä kertaa syynä ei ollu karvapallo vaan antibiotti joka ei pysynykkään sisällä.
  Että tiän sinun tunteen saaha helppohoitosesta matosta/matoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...korjaus :) siis tiän sinun tunteen saaha helppohoitonen matto :)

   Poista
  2. ..ja vielä lissäys :) Kisulle alotettu siis toinen antibiootti ku tuo eka ei pysyny sisällä :) Eli hoijosa on kisu :)
   P.S.Vaikka kuvassa ei mattoa ookkaan, silti teän koti on mitä kaunein :)

   Poista
  3. Voi, pikaisia paranemisia kisulle uuden antibiootin kanssa. Kurjaa kun toinen on kipeänä. Ja suurkiitos kaunis koti -kommentista, se lämmittää mieltä kovin :).

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts