Puulaatikoista tehdyt avainkaapit ja hyllytVanhat puulaatikot pääsivät seinälle, kun tein niistä 'avainkaapit' ja hyllyjä.

Kaikkiaan minulla on laatikoita kuusi, ja käytin tähän projektiin kolme. Tuunatut boksit ovat peräisin eräästä edesmenneestä klaffilipastosta. Tuulikaappimme oli todella retuperällä, ja tämä projekti on yksi osa muutosta ja järkeistystä. Esittelen hela kokonaisuuden myöhemmin. 
Sain blogiyhteistyönä testiin Bloom kookosmaalia. Mikä ihana tuote! Ekologinen kookosmaali on tarkoitettu huonekalujen ja koriste-esineiden käsittelyyn. Maalasin laatikot kahdella eri sävyllä; tummemmalla Graniitilla ja vaaleammalla Rantakivellä. Siveltimenä minulla oli Mästerin lakkasivellin, jolla maali levittyi kuin unelma. 
Halusin korostaa syvyysvaikutelmaa ja laatikoiden korkeaa muotoa, joten maalasin pohjat tummemmalla sävyllä ja muut osat vaalealla. Koko työn hoidin sisällä kotona. Tein itselleni maalauspisteen kodinhoitohuoneeseen, jossa kävin aina ehtiessäni maalailemassa.

Maalit tuoksuvat vienosti kookokselle, vielä kuivuttuaankin, joten tuulikaapissa on nyt hyvä tuoksukin.
Kookosmaali on riittoisaa, peittävää ja helppokäyttöistä. Näihin kolmeen laatikkoon meni puoli purkkia molempia sävyjä ja maalasin laatikot kahteen kertaan. Lopputulos on täysmatta. Pakkaukset ovat muovisia purkkeja kierrekansineen, joten maalit eivät varmasti kuivu projektin aikana. Purkkeja on helppo avata, sulkea ja säilyttää.
Kahteen reunimmaiseen laatikkoon laitoin kuusi avainkoukkua kuhunkin.
Mittasin etäisyydet just meidän avainnipuille sopiviksi.

Keskimmäisestä laatikosta tuli enemmänkin sisustuselementti. Laitoin siihen vain yhden koukun käsilenkillistä lompakkoani varten. Alaosa toimii vaihtuvien vuodenaikakoristeiden paikkana, ainakin toistaiseksi. 

Syksyn kunniaksi laitoin esille tekemiäni virkattuja sieniä ja kiviä. 

Täällä sienipostaus, ja toinenkin.


Tämä postaus on osa Joutsenmerkin ekoasumishaastetta.

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitoksia! Olen itsekin tyytyväinen, pitkään pyörivät nuo laatikot nurkissa.

   Poista
 2. Kiva idis ja hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 3. Mahtava idea ottaa vanhan lipaston laatikot käyttöön näin. Kierrätystä parhaimmillaan. Tämän laitan korvantaakse. Niistä tuli kauniit. Kookosmaali kuulostaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga! Pitkään olen miettinyt, mihin lootat voisi hyödyntää. Kookosmaali sopii mainiosti täysmatan pinnan ystävälle ja sisällä tuunailijalle. Ei mitään käryjä, ja työvälineet voipi pestä vedellä.

   Poista
 4. Loistava idea ja kaunis lopputulos. Kiitos maalivinkistä. Mulla on kaksi vanhaa täyspuista vetolaatikkoa, jotka ovat aikanaan olleet poikani purjeveneessä. Tämän postauksesi innoittamana niistä voisin koittaa tuunata jotain kivaa. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitoksia! Kahteen laatikkoon riittää sit mainiosti yksi pieni 250 ml purkki kookosmaalia, maali on nimittäin tosi riittoisaa. Näihin kolmeen lootaan meni puoli purkkia molempia sävyjä ja maalasin laatikot kahteen kertaan. Tämän tiedon voisin itseasiassa päivittää vielä tuonne tekstin puolellekin.

   Poista
 5. Tää oli kyllä tosi piristävä DIY :) Hienoa Tarja!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts