Launosten kartanon 400-vuotisjuhlat

Kävimme eilen Launosten kartanon 400-vuotistapahtumassa.

Tila on ollut 400 vuotta saman suvun hallussa, ja se oli juhlan aihe. Tilalla oli monenlaista katseltavaa; komeita Highlander "karvalehmiä", villisikavauvoja, lampaita, lehmiä, hevosia, käsitöitä, lammaspaimennusta, airsoft-esittely, vanhoja ja uusia traktoreita, ja helteinen sää! Ihana kesäpäivä... 

Otin muutamia kuvia pihapiirissä. 

Tässä kartano nyt:

...ja vuonna 1907:
Valjashuoneen sisäänkäynti sopisi sisustuslehteen.


En tietenkään päässyt valjashuoneen vanhan kulahtaneen rottinkituolin ohi ilman paria kuvaa..


Vanhat traktorit ovat aina symppiksiä.Highlanderit eli tuttavallisemmin karvalehmät ovat tosi persoonallisen näköisiä otuksia. Ovat kuulemma aika kylmähermoista ja rauhallista sakkia noiden otsatukkiensa takana.


Malvapuskan ohitse en myös ole koskaan vielä päässyt ilman muutamaa kuvaa...


Lehtisalaattia kasvimaalla.

Olemme suht vakaasti päättäneet perustaa ensi kesänä pienen hyötypuutarhan omaan pihaamme, paino sanalla pienen. Tällaista salaattia on saatava. Ihminen elää varmasti ainakin satavuotiaaksi, jos se syö näin kauniin ja terveen näköistä ruokaa. Tämän kuvan otin ihan vain ajatuksen vuoksi, lähinnä itselleni muistiin, tuo vihreä väri on nimittäin niin upea.

Mutta nämä kaverit on pidettävä kaukana kaikesta säilyttämisen arvoisesta, nimittäin villisikavauvoilla oli melkoiset tonkimisbileet käynnissä.Esillä oli myös pieni valokuvanäyttely tilan historiasta.
Tästä suloisesta kuvasta piti ottaa kuva :). 

Kiitoksia vielä Kartanon väelle hienon tilaisuuden järjestämisestä!
Kommentit

 1. Hei hienoa tälleinen ja upeat kuvat! Mutta,apua miten mä missasin moisen,vai oliko kyseessä yksityistilaisuus? Upea kartano ja noi lehmät on niin hauskoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan julkinen tilaisuus oli kyseessä ja siellä oli aika paljon kävijöitäkin. Olisiko Lopen Lehdessä ollut ilmoitus...en ole aivan varma, koska mieheni meidät tänne johdatti :). On kyllä tosi upeaa, että tällaisia järkkäillään.

   Poista
 2. Näyttääpä upealta ja mielenkiintoiselta paikalta.

  VastaaPoista
 3. Kiitos esittelystä ja kauniista kuvista, olikin ihan uusi kartanotuttavuus tämä. Ite tykkään ja kovasti näistä Ylämaan karjan lehmistä otsatukkineen. Muutama vuosi sitten niitä tuli läheiselle tilalle ja iltalenkillä tuleekin usein käytyä lehmien touhua seurailemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä Pirjo :). Ylämaan karja on aivan ihanaa, ne ovat niin lunkeja ja kauniita. Tosi kiva iltalenkkireitti sinulla.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts