Yki-sokkelit, osa 1

(Blogiyhteistyössä Tikkurilan kanssa)

Nyt tulisi vaihteeksi ihan rehellistä raksahommaa sisustuspostausten lomaan. Täällä tuunataan taloa ulkoapäin komeampaan kuosiin. Sokkelit ovat olleet meillä slammattuina, mutta maalaamatta ja pinnoittamatta. Tikkurilalta tuli tuoteuutuus, jota saimme ilon ja kunnian kokeilla.

Suomalaisesta kalliosta tehty Yki-aitokivi luonnonkivipinnoite ryhdistää kohta sokkeleitamme.Ensin kuuluu laittaa pohjamaaliksi Yki-sokkelimaali. Siispä aloitimme projektin maalaamalla sokkelit, ja se onkin tämän postauksen aihe.

Työnjohtajiahan meillä riittää täällä enemmän, kuin keskiverto rakennustyömaalla. Tässä Helmi va(u)hdissa.

Valmis Yki-sokkelimaalilla maalattu sokkeli näyttää nyt tältä. Tumma siniharmaa sopii hienosti mustan katon kanssa. Musta kattohan ei oikeastaan koskaan näytä ihan mustalta, vaan lähinnä sinimustalta, koska se heijastelee taivaan sineä.

Olen täällä blogissa tuskaillut aina toisinaan keskeneräistä pihaamme, ja tässä sitä nyt näkyy kaikessa soraisuudessaan. Siistihän se on, mutta kovin sorapitoinen :). Noo, aikaa on ja asia kerrallaan.

Juri on sitä mieltä, että sokkelit voisi aivan hyvin jättää näinkin. Talo on paljon ryhdikkäämmän ja viimeistellymmän oloinen jo nyt. Kaunis siniseen vivahtava tumma harmaa miellyttää silmää kovasti.

Vaan käymme seuraavan työvaiheen kimppuun, ja seuraavaksi slammataan Yki-aitokivi pinnoite sokkeliin. Siitä sitten myöhemmin lisää.

Tikkurilalla on muuten olemassa koko proseduurista mainio työvideo, joka kannattaa katsoa täältä, jos aihe kiinnostaa.


Kommentit

 1. Kaunis väri!
  Meilläkin on musta katto ja ensi kesänä olisi talo tarkoitus maalata ja tietysti, myös sokkeli...tykkään tuosta väritä.
  Talonne on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Täytyy kurkkia värikoodit esille, ja laittaa seuraavaan sokkelipostaukseen ne mukaan.

   Poista
 2. hyvännäköinen. mikäs se tuo teidän koiruli on rotujansa??muistuttaa kovasti laikaa..liekkö sellanen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isompi, Juri, on alaskanmalamuutti. Se on alkukantainen ikivanha rekikoirarotu. Helmi on länsigöötanmaanpystykorva, Ruotsin kansallisrotu. Paimenkoira, jota on alunperin käytetty karjan paimentamiseen.

   Poista
 3. Meillä on myös sokkelissa tuo aitokivipinnoite. Talomme taisi olla ensimmäisiä, johon sitä laitettiin ja kuulin tutulta maalarilta, että esitteen kannessa onkin kuva talomme päädystä!

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska tarina :)! Täytyypä kurkkia, jos esite tulee jossain vastaan.

   Poista
 4. On teillä niin kaunista. Ja pihakin siitä varmasti kaunistuu ajan kanssa! Meillä laitettiin pihatallin sokkeliin just tota samaa ykiä. Ens vuonna olis tarkotus lämpörapata meidän (ihana punainen..) tiilitalomme, ja sitten sen jälkeen pitää miettiä sokkeliakin. Jotain kiveä siinä nytkin on, mutta sopiiko sitten enää rappauksen kanssa... ;)

  Niin paljon riittäis touhua ja puuhaa, kun vaan ehteis! Parin viikon päästä alkavat opiskelut auttaa varmasti tosi paljon asiaa, joo-o! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Teija. Niinhän se on, että kaikenlaista pitäisi, pitäisi, koko ajan... Mutta kun aina välillä jotain puuhailee niin pikkuhiljaa asiat etenee ja valmistuu. Tänä vuonna on ehkä jo vähän mielissä hahmottunut, mitä tontille haluaisi tehdä. Ensi kesänä sitten jotain kenties taas konkretisoituu.

   Onnea ja iloa opintoihin, aihehan on mitä mieluisin ja mielenkiintoisin!

   Poista
 5. Meilläkin on sokkelit tehty juuri Ykillä ja harmaalla sellaisella. Kyllä tuo pinta ihan vaikka maalikin vaan tekee paljon viimeistellymmän jäljen :) Muistaakseni tuota aito-kiveä ei silloin meidän aikaan vielä ollut, jos en ihan väärin muista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuon muutoksen tajusi kunnolla vasta kun sen näki. Tuli aikamoinen wow-efekti, että näin pienestäkö se on taas ollut kiinni :D. Sitä aina luulee, että asiat on työläitä, mutta kun ryhtyy tekemään niin harvemminhan ne kuitenkaan on...

   Poista
 6. Tämä oli hyödyllinen postaus. Meillä ei sokkelin maalaus ihan vielä ole ajankohtainen, mutta jossain vaiheessa tulee eteen ja tästä on jo ehditty aloittaa alustavat pohdinnat. Tässähän se vastaus nyt sitten tulikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pilvi. Aivan mahtava kuulla, että tästä on apua teidän hienossa projektissanne. Sitä on kyllä niin mukava seurailla blogisi kautta, ihan mun suosikki!

   Poista
 7. Oi, miten ihana hirsitalo teillä on! Kaunis. Mekin asuimme kymmenen vuotta sitten Sipoossa hirsitalossa metsän reunalla. Surukseni meidän piti muuttaa toiselle paikkakunnalle mieheni työn vuoksi. Ihan työnjohtaja sulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! Nuo työnjohtajat ovat kyllä tosi rakkaita meille :). On varmasti ollut haikea lähteä rakkaasta kodista. Teidän nykyinen kotikin on aivan ihana - puutarhasta puhumattakaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts