Nahkaiset matot


Tulivat ihan puun takaa.

Meillehän ei pitänyt mattoja tulla, ja kolme vuotta on tarkoituksellisesti pärjätty ilman. Olisi pärjätty pidempäänkin, mutta...
Surffasin netissä ja silmiin osuivat väreiltään ja ulkonäöltään mielenkiintoisen näköiset matot. Luin tekstiä edelleen, siinä puhuttiin nahkaisista matoista. En ollut aikaisemmin tärmännyt "kudottuihin" nahkamattoihin suomalaisissa sisustusliikkeissä.

Ei muuta kun matto varaukseen ja parin päivän päästä livenä sitä katsastamaan. Niinhän siinä kävi, että juutista ja nahasta valmistettu 70X240 matto oli hieno! Mutta... Kaupan oli myös suuri tummanruskea, lähes violettiin tietyssä valossa taittava nahkainen matto. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. 

Kas, auton takaluukku kopsahti kiinni ja olinkin yht'äkkiä kahden maton omistaja. Ja matottomasta kodistamme tuli matollinen.

Nää on ihanat!
Iso matto on ja pysyy makkarissa.

Pitkulamatto vaelsi, kunnes anopin kanssa mallasimme sille sopivan paikan yläkerran aulaan. 

Sanoinko muuten jo, että ihanat on!


Pikkurumpu on Brasilian tuliainen monen vuoden takaa.Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Nää on varmaan aika joko tai, joko tykkää tai ei :)

   Poista
 2. Oho, ompa hienot! En ole minäkään aikaisemmin törmännyt tuollaisiin nahkamattoihin. Tosi kivat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En minäkään tosiaan ollut aiemmin nähnyt mokomia. On näitä ilmeisesti ollut saatavilla, mä tulen kaikessa monesti vähän jälkijunassa... :)

   Poista
 3. Upeat! Alkoi kiinnostamaan minuakin:)

  VastaaPoista
 4. Aivan sairaan upeat!! Sopis niiin meillekin. Tahon kans! :)

  VastaaPoista
 5. Upeat, aivan mielettömän upeat! Tuhannet kiitokset vinkistä!

  VastaaPoista
 6. mie tein ekan kerran tuttavuutta noihin nahkamattoihin kaksi vuotta sitten ja heittelinki somasti roskiin parit tuollaiset keväällä. nyt harmittaa...jos oisin tienny että tykkäät ni oisin antanu ne siulle :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, niinhän se aina tuppaa olemaan, että toisen romu on toisen aarre ;)

   Poista
 7. Meilläkin on ollut aika matotonta elämää, lähinnä luonnonkuitumatot on tuntuneet sopivan meidän kotiin, mutta nyt keväällä ostin muutaman puuvillaisen räsymaton, joista olen tykännyt. Nahkamatot näyttävät myös tosi hyviltä, tuollaisen ottaisin meillekin mielelläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räsyt on kyllä kivoja. Mulla haaveena joskus mennä matonkudontakurssille ja tehä oma räsy. Saapa nähdä koska sekin toteutuu, mutta oon ottanu tuolle projektille rennosti sellaisen n. 20 vuoden aikaikkunan.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. :) nahkamatoissa on ulkonäön lisäksi muuten yksi pointti, jonka unohdin postauksessa mainita. Se on nimittäin mukava varvastuntuma.

   Poista
 9. Googlasin nahkamattoja ja löysin tänne :) minkälaiset nämä on olleet käytössä? Onko helppo pitää puhtaana? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nahkamatot on tosi mukavat käytössä. Meillä ne on yläkerrassa, missä eivät likaannu. Imuroimalla pidän puhtaana. Pestä noita ei voi, joten kovin llikaantuvaan paikkaan ei kannata laittaa. Nahkamatot ovat mukavan tuntuiset paljaaseen jalkaan :).

   Poista
 10. Hei

  Mistä tuo musta iso nahkamatto on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kaikki matot on Hyvinkään Wanilla Rosesta, jossa taitaa parhaillaan olla loppuunmyynti menossa. Muistaakseni nämä on Svanefors -merkkisiä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts