Thankfulness Jar -haaste ja elämän pienet ilot


Sain Keskipisteessä -blogista mielenkiintoisen Thankfulness Jar -haasteen.

Emilka keroo haasteestaan näin:

"Meitä suomalaisia moititaan usein pessimistiseksi kansaksi, jonka suusta kuullaan useammin valitusta kuin kiitollisuutta ja rohkaisevia sanoja. Haluan osoittaa nämä väitteet vääriksi ja lisätä kiitollisuutta meidän kauniin kansan keskuudessa, laittamalla liikkeelle THANKFULNESS JAR - blogihaasteen. "

Emilkan laatimat haasteohjeet ovat seuraavanlaiset:

1. Kun sinut on haastettu, hanki itsellesi kyseiseen tarkoitukseen sopiva purkki johon kirjoitat tekstin: Thankfulness Jar.
2. Leikkaa paperista lappuja, joihin kirjoitat erilaisia asioita joista olet kiitollinen. Ajan kuluessa purkkisi toivottavasti täyttyy jotta voit hankkia kokoa suuremman purkin..
3. Ota kuva omasta purkistasi.
4. Lisää sekä oman purkkisi kuva että sinut haastaneen henkilön purkin kuva omaan blogiisi. Haasta 5 muuta bloggaajaa mukaan ja ilmoita asiasta heille.
5. Pidä mielessäsi, että sinulla on paljon asioita joista voit olla kiitollinen! Elämä on lahja!Itse haastan mukaan seuraavat henkilöt ja blogit:Autuas olo
Neljäs Kerros (ei hissiä)
Silkkiä Samettia


Arvatenkin tämän postauksen kuvat liittyvät kiitollisuuteen ja purkkeihin :). En ajatellut askarrella omaa purkkiani ihan alusta asti. Thankfulness-käyttöön voisin ottaa tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa olevan vanhan peltisen säästölippaan. Se on isäni lapsuudesta. 

Postauksen muut kuvat ovat ystäväni kotona vietetystä tee- ja pannukakkuhetkestä napattuja. Minulle ihan uusia tuttavuuksia olivat muuten nuo herkulliset tanskalaiset, pyöreisiin peltipurkkeihin pakatut teet, klik. Purkit ovat niin somia, että niistä voisi jatkojalostaa vaikka mitä. Esimerkiksi Thankfulness Jar -purnukoita :).

Seinällä oleva, todella vanha kipsitaulu ihastuttaa (aina vaan). Olen kuvannut tätä taulua aikaisemminkin, ja jälleen se veti puoleensa. Aihe ja alle asetettu keraaminen purkki sopivat tähän postaukseen paremmin kuin hyvin. Taulu on ystäväni mummon peruja. Mummolla oli maatila ja 12 lasta, joista ensimmäiset hän sai sota-aikana. Elämä on varmasti ollut paikoitellen kovaa. En edes osaa kuvitella, miten kovaa. Ajatus antaa perspektiiviä.

Kiitollisuus-aihetta olen ajatellut paljonkin. Oma onneni koostuu pienistä hetkistä ja niiden oivaltamisesta, mahdollisimman paljon hetkessä elämisestä. Yritän aktiivisesti muistuttaa itseäni olemaan kiitollinen ihan pienistä elämän ja arjen asioista. Onni on joiltain osin myös asennekysymys ja pienistäkin asioista voi tulla hyvälle mielelle ja olla kiitollinen. 

Tuossa teehetkessä olin kiitollinen ystävän kanssa vietetystä ajasta. Pienestä hetkestä, jonka saimme aikuisten keskusteluille. Lapsemme taisivat touhuta keskenään tuolloin omia leikkejään lastenhuoneessa ja pieni vauvani otti nokosia. 

Tällä samaisella ystävälläni oli männävuosina tapana sanoa minulle arvoituksellisesti, että tuosta sinun blogistasi voisi tulla jotain... Sanat jäivät mieleeni, vaikka ajattelinkin, että mitä ihmettä hän tarkoittaa. Blogi oli ollut minulla jo vuosikausia, ihan omaksi iloksi ja harrastukseksi.

Viime syksynä kuitenkin sytyin bloggailuun oikein tosissaan, ja muistin tuolloin ystäväni sanat. Muokkasin blogini ulkoasua käyttäjäystävällisemmäksi. Aloin myös tehdä postauksia useammin, koska pursusin ideoita ja luovuutta. Aloin luottaa enemmän omaan tekemiseeni bloggaamisen saralla. Aivan itsestään kävijämäärät lähtivät kasvuun ja siitä lähtien ne ovat olleet edelleen kasvussa. Bloggailu on tuonut elämään paljon iloisia yllätyksiä, uusia tuttavuuksia, blogiystäviä. 

Ystävien tuki on tärkeää, ja ystäviltä voi saada uusia ideoita ja kannustusta omaan arkiseen eloon ja tekemisiin.

Kiitos Sinulle Ystäväni S.


Kommentit

 1. Kiitos haasteesta! Kiitollisuuden aiheita on paljon jos vain huomaa alleviivata ne. Minulla on tapana iltaisin ajatella mistä kaikesta saan taas olla kiitollinen, täytyypä laittaa asiat oikein paperille :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta ! Olen vähän surkea näihin vastaamaan, vaikka periaatteessa tykkäänkin suurimmasta osasta haasteita. Yritän toteuttaa tämän, aikavälistä en tiedä... :))

  Kipsitaulu on suloinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tämä haaste muhi aika pitkään :). Tuo taulu on kyllä aivan vangitseva, livenäkin.

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Saan onnekseni elämänilohetkiä nykyään usein, eikä kyse voi olla enää hormonipuuskista :) Yritän listata kiitollisuuden aiheeni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Mullakaan ei ole enää kyse hormonipuuskista. Ihan kiva taas pikkuhiljaa olla oma itsensä, tai edes jotain sinnepäin.

   Poista
 4. Kaunis on tuo purkki, siellä instagramin puolella sen jo huomasin : )
  Ja ihania ja tärkeitä ajatuksia kiitollisuudesta. Meillä on ollut
  sellainen kiitollisuuspurkki myös käytössä, muistaakseni aikoinaan
  jostain lehdestä nappasin idean. Valitettavasti muut perheenjäsenet
  ei oikein ideaan syttyneet ; ) joten olen sitten vaan ottanut omaksi
  tavakseni saman kuin Cherillä, eli iltaisin yritän muistaa ajatella
  kaikkea mistä saan olla kiitollinen. Erityisesti ikävinä päivinä on
  ollut hyvä muistutella kiitollisuuden aiheita mieliin ja muistaa,
  että asiat voisivat olla aina huonomminkin.

  Ihana postaus ja tärkeä aihe : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi. Kyllä se niin tosiaan on, että paperilla tai ei, tärkeintä on että ajattelee oman elämänsä pieniä&suuria ilon lähteitä, aiheita ja ihmisiä.

   Poista
 5. Kaunis tuo vanha säästölipas, aivan ihana!

  Kiitos haasteesta, pistetään muhimaan päähän. Just nyt on vähän kiirus viikko, mutta yritän mielelläni ottaa tämän haasteen vastaan jo vaikka en ehtisi heti postaamaan siitä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on suloisen kulunut kapistus.... Hiljaa hyvä tulee :)

   Poista
 6. Olipa kiva kun laitoit haasteen eteenpäin! Ja supersuloonen tuo purkki :) toivottavasti se tulee pian täyteen!

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtavan mukava haaste, mä tulen tähän mukaan, mutta en ota paineita aikataulutuksista :)
  Jännä idea pistää noi purkkiin, mielenkiintoista. Tätä on mukava lähteä kokeilemaan.
  Kiitos kun otit mut mukaan tähän :)
  Kivoja kesäpäiviä, saa nähä tuleeko huomenna millaiset ukkoset..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ja ei tosiaan mitään paineita, sitten kun ehdit. Ukkoset kiersivät meidän mäen, vaikka niin odotin niitä :). Yksi iso sadekuuro ja pari pienempää, that's it.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts