Keskikesän Martat ja hetkeen tarttuminen

Martta Wendelinin kuvitukset saattelevat tämän blogin keskikesän hetkiin.

Jostain syystä aina lähes liikutun, kun katselen Wendelinin kuvituksia. Niissä on jotain hiljaisen vaatimatonta, hyvin ajatonta suomalaista kauneutta. Kuvitusten arkiset hetket ovat hyvin merkityksellisiä ja monitulkintaisia. Värimaailma on supisuomalainen ja skandinaavinen. Se on se pohjolan ihana, kylmä valo, jota rakastan.

Nykyisin puhutaan paljon hetkessä elämisestä, hetkeen tarttumisesta ja arkisten, pienten asioiden tuomasta elämänilosta. Ja etenkin puhutaan siitä, kuinka ihmiset ovat nämä edellä mainitut taidot kadottaneet. Niitä nyt sitten opetellaan uudelleen, ja hyvä niin. Organisaatiot opettelevat erilaisten konsulttien ja valmentajien opastuksella, miten työyhteisöön tuodaan iloa, rentoutta ja sitä kautta tehokkuutta. Myös yksityishenkilöt kaipaavat ja hankkivat sparrausta asioiden oivaltamiseen ja oman elämänlaadun parantamiseen. Minun henkilökohtainen sparraajani on Mertta Wendelin. Ei sanoin, vaan kuvin.

Olen koonnut blogiini näitä kuvituksia matkan varrella enemmänkin. Ne löytyvät tuosta oikealla olevasta tunnistelistasta, Martta Wendelin -otsikon alta. 

Omenankukka. Martta Wendelin.

Rippikoulutyttöjä.  Martta Wendelin.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts