Tiirinkosken Tehtaan tuliaiset, osa 2Nyt vuorossa osa 2, ja se suurempi sisustuspulma, johon olen etsinyt vastausta. Täällä osa 1 Tiirinkoskelta, klik.
Se on nimittäin onnellisen lampaan talja...

Olen jo pitempään himoinnut lampaantaljaa kotiimme. Olen halunnut kotimaisen lampaantaljan; onnellisen, kauniin, uniikin, persoonallisen. Netistä olen selaillut muutaman lammastilan sivuja ja valikoimia. Ongelmana netin kautta tilattaessa vain on se, kun taljaa ei pääse hypistelemään ennen ostopäätöstä. 

Nähdessäni maanantaina Tiirinkosken bloggari-illassa lampuri Ninan taljavalikoiman, se oli jalat alta samontein. Minusta kaikkein kaunein oli ahvenanmaanlampaan talja, jossa on käkkärää, suoraa, pidempää ja lyhyempää villaa.

Ahvenanmaanlammas on vanha alkuperäisrotu, josta on jalostettu aikanaan mm. suomenlammas. Ahvenanmaanlammas on ollut häviämään päin, Nina on yksi lammasrodun kasvattajista ja elvyttäjistä. Arvokasta työtä!
Taljan väriskaala on vaalean harmaasta rusehtavan ja tumman harmaaseen. Kaikki samassa taljassa. Tämä hyvin uniikki ilmestys lähti mukaani, ja voi sitä onnen tunnetta. Kannatti odottaa muutama vuosi, että se oikea tulee vastaan :)!Onnellisuuskin on itsestäänselvyys, kun lampolassa vierailimme. Voi Bää niitä suloisia lampaita, pikkukaritsoista puhumattakaan.  

Taljaan on ihana kääriytyä tuossa terassilla viileässä illassa. Sohvallakin se tuntuu mukavan pehmoiselta. Se on helppo ottaa mukaan yläkerran nojatuoleihin... Ja taljahan on ikuinen, kun siitä pitää huolta. Ja minähän pidän.

Kiitos Nina, arvostan käsityöläisyyttäsi suuresti. 
Ninan työtilasta ja tilan miljööstä tässä vielä kuvia. Mikä rauha ja kauneus.Työtilana toimii vanha punamullalla maalattu hirsirakennus. Pihapiiriä vahtii leijona, eli leonberginkoira.
Nina kehrää villaa langaksi. Sisällä vallitsee ihana rauha. Vaaleat hirsiseinät ja kaksi ikkunaa luovat tilaan omalaatuisen valon.


Nämä kuvat ovat puodista, jossa sisustustavaroiden ja kalusteiden lisäksi on esillä runsaasti lampaantaljoja ja niistä tehtyjä upeita peittoja.

Nina käyttää monenlaisia leimasimia taljojen koristelussa. Tämän valkoisen peiton toinen puoli on koristeltu leimasintekniikalla.


Kommentit

 1. On se kaunis! Voi sinua onnellista onnellisen lampaantaljan omistajaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä, onnellisuus on pop. Arvaa olenko silitellyt sitä joka ilta tuossa soffalla, ja käpertynyt ruokkimaan vauvaa taljan uumeniin.

   Poista
 2. Voi, miten kauniit kuvat!! Jellona;)<3!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Eläimet kruunaa aina maalaismaiseman pihapiirin. Meilläkin kaksi koiraa ja olen aivan satanolla koiraihminen <3.

   Poista
 3. Siis aivan täydellinen talja ! Ja todella onnelliset olot lampailla ja kanoilla ja koirilla:)

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia ja ihanan pehmoinen talja. Blogissani on sinulle jotain :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos vierailusta ;) Tulin juuri Helsingin vilinästä ja aloin lukemaan blogiasi. Ihana tuo yllä oleva postaus, tuntuu että mieli rauhoittuu noita kuvia katsellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit käymään :). Kiva kuulla, että kuvat rauhoittavat mielen, arvaappa kuinka rauhallista oli itse kuvauspaikalla. Ihana paikka!

   Poista
 6. Jos haluaa lampaantaljan on tuollainen oikea karvainen ainoa vaihtoehto. Marketeissa ja myymälöissä myydään paljon kiinalaisia ajeltuja ja värjättyjä taljoja, yhtä hyvin voisi ostaa tekokarvaa.
  Luonnolliset värit ja lampaan karvan kiharuus ovat todella kauniita ja tieto mistä talja on kotoisin ja millaisissa oloissa lampaat elelevät on plussaa. Kiva kun on tuollaisia yrittäjiä kuin Nina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä kanssasi. Kyllä noissa tapauksissa tekokarva olisi parempi vaihtoehto, kun ei ole edes tietoa eläinten oloista. Kotimaiset yrittäjät ovat kyllä arvostettavaa sakkia, tekevät hienoa työtä alkuperäisrotujen parissa.

   Poista
  2. Auh... poden huonoa omaatuntoa talvella ostamastani Ikean Luddesta :(

   Poista
  3. Mennyttä ei kannata surra... Hommaat sitten seuraavan taljan "onniversiona".

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts