5/18/2013

Ravintolapäivä 18.5.2013 Kormun kartanollaHuristelin kotitietä tänään ravintolapäivänä. Meidän Kormun kylällä on kolme ihastuttavaa kartanoa yhdessä ryppäässä. Niistä yhden kuistin vieressä oli kyltti, joka näkyi tielle:

-- POPUP RAVINTOLA POIKKEA KEITOLLE --

Jarrut pohjaan ja katsastamaan, mitä kutsuvassa vanhassa kartanossa olisikaan tarjolla. 

Tarjolla oli monikulttuuristen marttojen valmistamaa venäläistä seljankakeittoa. Jälkiruuaksi tarjottiin blinejä ja kahvia.

Minulla ei ole ensimmäistäkään kuvaa seljankakeitosta. Se kertonee jotain keiton maistuvuudesta - mielessä oli vain syöminen, ei kuvaaminen. Blinivaiheessa muistin sentään kuvata, mutta oikein maistuvia olivat nekin.

Kysyin kuvauslupaa ja kerroin, että minulla on sisustusblogi. Sain luvan kuvata kartanossa sisällä. Kollaasin kuvat ovat tulosta pikaisesta pyörähdyksestä: kuisti - eteinen - sali - ruokasali. Tällä kertaa oli turvautuminen puhelimen kameraan, joten pahoittelut kuvien laadusta. 

Ylärivin kuvissa Kormun kolme kartanoa. Ensimmäisen kuvan lasikuistisessa punaisessa kartanossa oli siis tämä popup-ravintola (jota ei muuten netistä löydy, eikä tule jatkossakaan löytymään). Mutta lupasivat laittaa ravintolan taas pystyyn seuraavassa ravintolapäivässä elokuussa 2013, eli tervetuloa, tänne vaan!

Ja hieman antiikkiasiaa. Ruokapöytää koristi Suomen lippu. Pöytälipun jalustassa oli hopealaatta, jossa olympiarenkaat ja teksti HELSINKI 1940. Aika arvokas ja harvinainen Olympiakisoja varten tehty pöytäkoriste. Nimittäin nuo Olympialaiset jäivät toisen maailmansodan takia kokonaan pitämättä.

Ihana ex-tempore ravintolapäivävisiitti!
Olen iloinen, että painoin jarrua.


11 kommenttia:

 1. Näyttipä ihanalta!
  Harmi kun täällä päin harrastetaan tuota ravintolapäivää niin vähän.

  Minä ja äitini aateltiin laittaa jonain ravintolapäivänä minun mummolan navettaan ravintola pystyyn. Tiedä sitten tulisiko sinne ketään, kun se on ihan maalla. Suorastaan korvessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin harrastetaan vähän, tai näin luulin ennen tätä päivää. Kaikki eivät tosiaan ilmoita ravintoloistaan netissä. Saattaa olla yleistäkin maaseudulla??

   Uskon, että aivan varmasti tulisi asiakkaita navettaraflaan, kokeilkaa ihmeessä :). Paikallislehteen kannattaa vaikka laittaa jokin pieni ilmoitus..

   Poista
 2. Onpa ihania kartanoita teidän kylällä! Ja kuulostaa hyviltä tarjoiluilta, nam..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kartanot ovat todella vanhoja ja kauniita, ihania arjen sulostuttajia, aina kun tuosta huristelee ohi.

   Poista
 3. Oi, kivat päivitykset, katselin myös aikaisempia postauksiasi...ihanaa viikonloppua sinne!!
  XX

  VastaaPoista
 4. Ihania tuollaiset ravintolapäivät. Kylläpä olisi mukava käydä nurin kauniissa paikassa. Jatkaa vielä iha nan blogisi selailla. Aurinko hellii!

  VastaaPoista
 5. Ravintolapäivä Kormussa-mahtavaa! Ympäristö on mieletön!

  VastaaPoista
 6. Nää popupit on niin loisto juttuja. Toivon, että saisin olla elokuussa jo itse mukana. Meillä kun on alkamassa piha-aitta/mökki projekti. Otettiin näet talo pois myynnistä ja päätettiin sittenkin jäädä meidän kauniille tontille. Ruvetaan siihen nyt laittamaan sitten vähän Molly's Candy Shopin omaa aittaa :) Sinne voi sitten kutsua ystäviä kyläilemään, tehdä käsitöitä rauhassa ja laittaa pystyyn vaikka popup ravinteli!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen kommentti saa hyvälle mielelle ja perinteisesti vastaan kaikkiin.

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua