Martta Wendelinin toukokuun kuvitukset Kotilieteen 1936


Vuorossa toukokuun Martat. Näissä kuvissa tiivistyy toukokuun henki, joka on täynnä odotusta. Luonnon kukkaan puhkeamista ja sen suomia ensikukkia odotetaan aina yhtä kiihkeästi. Koulun päättymisiä ja erilaisia valmistujaisia odotetaan perinteisesti myös innolla. Ilmassa on juhlan tuntua, niin luonnossa, kuin elämässä.

Ensimmäisen numeron kannessa kerätään valkovuokkoja. Olen iloinen, kun täällä meidänkin pihassa kasvaa paljon, paljon valkovuokkoja ja sinivuokkojakin muutama rypäs. Yhtään emme ole keränneet, vain ihailleet niitä luonnossa.

Kuva: Kevätkukkia. Martta WendelinToisessa numerossa ollaan matkalla puistoon leikkimään ja touhuamaan. Tästä kuvasta en voi laittaa sen virallista nimeä, koska lehteen on painettu toistamiseen ykkösnumeron kuvan tiedot. Seuraavistakaan numeroista en löytänyt asiaan korjausta.

Mutta ilmiselvästi kuva kertoo kevään odotuksesta pienempien lasten näkökulmasta. Lapset ovat innoissaan, kun kesälelut saa kaivaa jälleen esille ja hiekkalaatikko- ja muut leikit puistoissa voivat alkaa. 
Tänään on muuten kiva ja erilainen ilta tiedossa, kun pääsen tutustumaan uuteen sisustuskauppaan täällä "meillä Hämeessä". Kyseessä on Tiirinkosken Tehdas Hämeenlinnassa. Bloggari-illasta luvassa tunnelmia seuraavissa postauksissa. Ja Instagramin puolella varmasti ihan tuoreeltaan esillä muutamia kuvia. 

Aurinkoista ja lämmintä viikkoa!Kommentit

  1. Terve! Täällä uus lukija odottelee raporttia ja tutkii sillä välin muuta kivaa blogistasi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun tulit lukijaksi. Nyt olis rappari tässäkin blogissa :)!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts