Kesälepoa, luontoa ja ulkoruokintaa

Kuvasin pihassamme tässä eräänä touhukkaana päivänä. Mieheni rakentaa pihavajaa, ja me tytön kanssa ihmetellään luonnon antimia ja jeesaillaan välillä. Kiviäkin keräämme ahkerasti kivipuroiksi ja kaikenlaisiksi kasoiksi, sillä suunnitelmia riittää. Eräs rinne pitäisi kivetä. Siinä tulee olemaan kova homma, koska laskin alueen olevan noin 20 neliön suuruinen.

Kivistä saa myös reunuksia istutusryhmille. Haaveeni eivät ole suurensuuria. Haaveilen syreeniryhmästä, muutamasta marjapuskasta ja raparpereista, pensasryhmästä ja kivikkokasvejakin voisi laittaa lisää. Saapa nähdä, mitä lopulta saan kesän aikana tehtyä. Ykkösasia on olla pienten lasten äiti, joten se rajoittaa pihassa möyrimistä. Mutta tuleehan niitä kesiä, ja tämäkin on vasta ihan aluillaan, jipii!


Kesää kohti kurkottava vaahtera. 


Alaskalainen on kesälevolla. Juri ei tee mitään, paitsi välttämättömän. Syyskuussa sitten taas syttyy virta tähän kaveriin, ja voin kertoa, että se on ihan eri koira sitten.
Harrastimme jälleen helppoa ulkoruokintaa. Tarjotinpöydältä (suuri tarjotin+pölli) ahmaistiin tällä kertaa kinkkukiusaus. Ja luotettava,  kesälomaileva tiskikonekin ilmaantui paikalle ja hoiti hommansa jämptisti.
Kommentit

 1. Puutarha ei tule koskaan valmiiksi, minusta juuri on asiassa kiehtovinta. Juri haaveilee talvesta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se on vapauttava ja kiehtova ajatus, että koskaan ei ole valmista. Eikä kuulukaan olla.

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja mielenkiintoisia pihasuunnitelmia. Kivipurosta haaveilen itsekin, sitten joskus jos pääsen suunnittelemaan isompaa pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!
   Ihan perinteinen malvapenkki unohtui vielä "listasta"... Saas nähdä. Yksi kiemurteleva kivipuro/muuri on tullut jäädäkseen, toisissa säilytän kiviä vaan tulevia käyttökohteita varten.

   Poista
 3. Tunnelmallisia kuvia. Kivipuro kuulostaa ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä on kovat kivihommat menossa, ja toivottavasti saan jossain vaiheessa kesää tehtyä blogiinkin juttua aiheesta. Nimitäin se tarkoittaisi, että jotain olisi valmistunut. Se olisi hienoa se!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts