Ystävän kodissa


Ystäväni läpitalon kerrostalokoti pääkaupunkiseudulla on valoisa ja linjakas kokonaisuus. Värimaailma on rauhallinen, siihen kuuluu paljon harmaata ja valkoista. Lapsiperheen kotia ryydittää aimo annos ihania väripilkkuja. Suuriin huoneisiin on uskallettu jättää myös tyhjää tilaa, joka tekee niistä avaria ja rauhallisia. 
Lastenhuoneen liitutaulu ja yläpuolella oleva magneettinauha ovat tarroja. Kuinka kätevää ja siistiä kerrostalo-olosuhteissa, kun ei tarvitse sutien ja purkkien kanssa pulata. Yhdessä happy lightsien ja tuolien kanssa tämä on suosikkikokonaisuuteni.


Lasten sänkyseinustaa koristaa rauhallinen, suurikokoinen sisustustarra.Kaunis kokonaisuus lipaston päällä; modernia lasia ja vanha kipsitaulu.

Tässä kodissa kaksi tehokeinoa ovat ylitse muiden; designvalaisimet ja seinätarrat. Kodissa on useita Jukka Korpiheteen Lundialle suunnittelemia valaisimia (kuvassa Hehku-kattovalaisin), sekä Eero Aarniota ja Harri Koskista.

 Kodissa olevien lukuisien Lundian valaisimien tarina on ytimekkyydessään; ensin ostettiin koti ja sen jälkeen siihen sopivat valaisimet. Samalla kodin valaistukseen saatiin yhtenäinen linja. Perheen mielestä Lundian valaisimet huokuvat meditatiivista rauhaa muotoilunsa kautta. Niitä voi vain tuijotella ja vaipua omiin ajatuksiinsa.
Rauhoittavia ja tyylikkäitä harmaan eri sävyjä löytyy tästä kodista paljon. Eteisen seinätarra muistuttaa oleellisesta.

Olohuoneen kaunislinjainen vihertävänharmaa tuoli saa lähiaikoina turkoosinharmaan kaverin. Tuolit asustivat kultasepänliikkeen takahuoneessa 30 vuotta ja sitä ennen ne ovat olleet Keskon neuvottelutuoleina vuosia. Ystäväni arvostaa hyvää muotoilua ja nähtyään tuolit hän päätti antaa niille uuden elämän.

Tuolit olivat ennen kunnostusta ruskeaa plyysiä ja sen alta löytyi vielä kerros punaista keinonahkaa, joten monessa asussa tuolit ovat vuosien varrella esiintyneet. Uudesta verhoilusta vastasi Karjaalla sijaitseva Möbelfix.

Lukunurkkauksen jalkavalaisin on Lundian Soihtu.


Lundian punainen kattovalaisin, Loiste, on keittiön iloinen väriläiskä Tintin-jullarin kera. Oikealla alhaalla kissan kera Harri Koskisen Cosy-valaisin.
Ihana idea! Osa seinätarran elementeistä on liimattu vanhan tuunatun kirstun kanteen. Tämä parivaljakko on uniikki ilmestys.


Liitutauluseinään on tehty hieno raksa.

Lastenhuoneen kehystetyssä kuvassa ja ikkunaa koristavassa askartelussa on tismalleen sama värimaailma.
Marimekon Nanuk -kangas sopii poikien valtakuntaan.

Kommentit

  1. Aivan ihastuttava koti sun ystävällä! Itsellä on hieman maanläheisempi tyyli, mutta paljon sellasia elementtejä, jotka huolisin omaankin kotiin. Ja kivasti analysoit sisustusta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts