PomPom himmeli ja peuralle vapputukka!


Vappuun valmistautuminen alkoi PomPom-tehtaan pystyttämisellä. Hankin erivärisiä silkkipapereita Tiimarista ja Tigerista, Tikrusta ostin myös tähtihelmiä sekä nylon-narua limenä ja violettina.

Alkuasetelma oli harmoninen, hallittu ja harkittu.

Melkoinen tehdas siitä sitten tulikin. Minähän olin ideoinut idyllisessä mielessäni askartelevani leikki-ikäiseni kanssa näitä pomppiksia. Yeah Right! Älkää hyvän tähden muut tehkö samaa virhettä. Tämä ei ole se askarteluprojekti, joka sopii 2,5-vuotiaalle :D.

Paitsi jos olet lastentarhanopettaja, niin voit unohtaa edellisen kappaleen. Lastentarhanopettajillahan on maaginen kyky tehdä esimerkiksi kansallispuku yhdessä iltapäivässä 2-3-vuotiaista koostuvan 10 lapsen ryhmän kanssa.

Sivujuonteena mainittakoon kaksi ammattiryhmää ylitse muiden, joita olen oppinut arvostamaan omien lasten saamisen myötä; kätilö ja lastentarhanopettaja. Terkut vaan kaikille teille, teette suurenmoisen hienoa duunia :)! 

Mutta palataan tähän meidän proggikseen. Todellisuus osoitti, että PomPomien avaaminen on pienelle tytölle mahdotonta. Silkkipaperi repeää tosi herkästi, joten siinä on aikuisellekin (ainakin minulle) täysi tuska ja työ saada kukkapallerot avattua nätisti.Onneksi olin ostanut näitä muovisia tähtiä. Tytär leikki sitten niillä ja hänen roolikseen jäi antaa niitä äidille tarpeen mukaan. Hän sai myös valita narujen värit. Aika aneemista, mutta jotain oli keksittävä siinä vaiheessa, kun kaikki kamat olivat levällään ja tajusin, että ei tästä tule yhtään mitään :D. Onneksi lapsi oli tyytyväinen rooliinsa, ja ilahtui valmiista pomppiksista kovasti!

Minullahan makoili myös vauva vieressä viltillä askartelun tiimellyksessä (päätin sitten nostaa askartelun vaikeusasteen ihan maksimiin). Onnekseni sain huomata, että tämähän on aivan loistavaa äiti-vauva-puuhaa. Vauvaa kiinnosti kovasti pompomien avaamisesta lähtevä rapina, ja tietysti iloiset värit myös. Vauveli tuijotti transsissa vaikka kuinka pitkään. Suosittelen!

Sovelsin oikeastaan kaikkia tässä aiemmassa postauksessa linkkaamiani ohjeita. Hymyilyttää muuten vieläkin tuon postauksen positiivisen uhon kohta lapsen kanssa askartelusta ;). Mutta ohjeet ovat siis ihan toimivia. Jos on mahdollista valita silkkipaperin paksuutta, niin mitä jämäkämpää paperi on, sitä helpompaa ja mukavampaa näitä on tehdä. Tosiaan nämä käyttämäni paperit olivat ohuita, ja sitä kautta hommaan saatiin aimo annos vaikeusastetta.  
Erkkeristä on muodostunut meillä "teemapaikka". Sinne tulee laitettua esille  jotain koristetta aina vuodenaikojen mukaan. Tein nyt katossa olevaan ripustustelineeseen PomPom-himmelin. Siitä tuli kiva.

Jalkalampun hattu sai suurensuuren vappukukan. Tässä PomPom on avattu vain toiselle puolelle, taustan jäädessä tasaiseksi.
Peuralle iskettiin päähän kahdesta erivärisestä silkkipaperista tehty vappuperuukki. Tukka on avattu vain toiselta puolelta, jotta tausta on tasainen.
Kyllä nyt kelpaa alkavaa kesää juhlistaa! Pitäkäähän hauskaa, vappuna ja ennen sitä! Ja olkaa varovaisia, ettette näytä vapun jäljiltä tältä:
Kommentit

 1. Vau! Niistähän tuli todella hienoja =)!

  VastaaPoista
 2. Kauniita! Suosikkini on tuo mustaan lamppuun yhdistetty versio. Ja tiedän niiiin tunteen, kun huomaa, että on yrittänyt olla vähän liikaa superäiti (en sanoisi ettet sinä olisi ;) ja lähtenyt askartelemaan jotain haastavampaa lapsen kanssa... Jätän ne haasteet suosiolla ammattilaisille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä tosiaan osoittautui hiukka liian haastavaksi, mutta siitäkin selvittiin :).

   Poista
 3. Onpas kivanäköisiä, pienellä sitä saakiin aikaan kivoja yksityiskohtia. Ei aina tarvi ostaa uutta ja isoa muutaakseen ilmettä!

  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin hauskaa viikonloppua! Itekin yllätyin kuinka näyttäviä elementtejä näistä saa suht vähällä vaivalla edullisesti.

   Poista
 4. Vau, todella näyttäviä koriseita! Olet taitava :)

  VastaaPoista
 5. Hauska peuran vapputukka =)

  Mä olen tehnyt näitä lautasliinoista, kivoja tulee niinkin, mutta aika haastavaa siinäkin niiden ohuiden kerrosten irrottelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Voin kuvitella, kun "lautasliina-aine" on vieläkin hauraampaa :)

   Poista
 6. Voi kuinka hauska idea! Mun on vielä kokeilematta pompomien tekeminen
  kokonaan, mutta jos nyt kesällä keskimmäisen synttäreille ryhtyisin
  askarteluhommiin. Tuunkin sitten täältä sun blogista kurkkaan vinkkejä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa katsastamaan vinkit, innolla odotan sun kokemuksia ja postausta sitten :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts