Lempiruokaa - kesäkurpitsapastaa
Tämä ei ole, eikä tästä tule ruokablogia, mutta tämä ohje on pakko jakaa. Lempiruokani. Simppeli kesäkurpitsapasta. Ruuanlaitto ei kuulu intohimoihini, olen enemmänkin "syön elääkseni, kuin elän syödäkseni" -tyyppiä.


Ohje taitaa olla Jamie Oliverin peruja ja se on vuosien varrella muokkaantunut minulla tällaiseksi:
Valkosipulia
Hyvälaatuista oliiviöljyä
Kesäkurpitsaa, 1-2kpl
Mustapippuria ja suolaa
Leveää nauhapastaa
Sitruunan mehu
Tuoretta Basilikaa
Parmesaania lastuina
- Valkosipuli pilkotaan ja kuullotetaan runsaassa oliiviöljyssä
- Mukaan siivutetaan kesäkurpitsa(t), juustohöylällä saa sopivanpaksuisia siivuja
- Lisätään oliiviöljyä
- Kuullotetaan
- maustetaan suolalla ja mustapippurilla
- Lisätään keitetty al dente pasta
- Lisätään yhden sitruunan puristettu mehu
- Annetaan hautua hetki
- Lisätään tuore Basilika
- Annoksen päälle iso satsi vuoltuja parmesaanilastuja


P.S. Linumin paksut pellavaiset keittiöpyyhkeet on ihan parhaita ja kauneimpia!
Ai niin, ja muistakaahan osallistua iki-ihanaan valaisinarvontaan, kliks!

Valkosipulia
Hyvälaatuista oliiviöljyä
Kesäkurpitsaa, 1-2kpl
Mustapippuria ja suolaa
Leveää nauhapastaa
Sitruunan mehu
Tuoretta Basilikaa
Parmesaania lastuina
- Valkosipuli pilkotaan ja kuullotetaan runsaassa oliiviöljyssä
- Mukaan siivutetaan kesäkurpitsa(t), juustohöylällä saa sopivanpaksuisia siivuja
- Lisätään oliiviöljyä
- Kuullotetaan
- maustetaan suolalla ja mustapippurilla
- Lisätään keitetty al dente pasta
- Lisätään yhden sitruunan puristettu mehu
- Annetaan hautua hetki
- Lisätään tuore Basilika
- Annoksen päälle iso satsi vuoltuja parmesaanilastuja
P.S. Linumin paksut pellavaiset keittiöpyyhkeet on ihan parhaita ja kauneimpia!
Ai niin, ja muistakaahan osallistua iki-ihanaan valaisinarvontaan, kliks!
Nam! Näyttää hyvältä ja kokeilunarvoiselta :)
VastaaPoistaOi nami!! Täytyy ehdottomasti kokeilla itsekkin ;)
VastaaPoistaSimppeleitä ja hyviä raaka-aineita, siinä sen salaisuus kai piilee :). Kannattaa valita hyvä oliiviöljy ja oikein maukas luomusitruuna :). Ja paljon parmesaania!
VastaaPoistaKiitos ohjeesta! Olen tehnyt vähän vastaavaa aiemmin, mutta ilman sitruunaa ja basilikaa. Basilikan tilalla taisi olla persiljaa. Täytyy kokeilla tätä sinun versiotasi! Kesäkurpitsat ja oliiviöljy ovat mahtava pari, nam.
VastaaPoistaSitruuna tuo ihan oman juttunsa tähän, kannattaa kokeilla. Ja sitruunan mehua voi laittaa aika runsaastikin, koska pasta imee sitä paljon, ja juusto taas pyöristää maun :).
PoistaSimppeliä ja herkullisen näköistä. Minä taidan vähän elää syödäkseni :)
VastaaPoistaMä onnistun vain simppeleissä - jos niissäkään, mut tää on hyvää :D!
Poista