Kevätsilmuja ja tunnustuksia

Vielä lisää kevättä kuvien muodossa ulkosalta, kun eilen pääsin vauhtiin tällä saralla.

Tänään tehtiin pihahommia. Talomme on tosiaan rakennettu metsän keskelle. Ja nyt yritämme kasvattaa metsää takaisin, niiltä osin kun sitä on täytynyt rakentamisen tieltä "poistaa". Raivaussahalla on pari vuotta pidetty roskapuustoa poissa, ja nyt alkaa vihdoin pihan osiot muokkaantua metsämaaksi. Tänään kulotimme "hieman" pihaa, eli heiniä ja muuta roskaa pois.

Saisihan sitä kunttaa ostettua rahallakin, jos haluaisi kaiken nopeasti kuntoon. Ja kieltämättä tuo vaihtoehto välillä aikalailla houkutteleekin. Kuntta on yhtäkuin metsäsiirrännäinen. Eli sillä saa pihaan ns. hetivalmiin metsämaiseman. Viikko takaperin Kevätmessuilla perehdyin jälleen kerran aiheeseen. Mutta, päätimme nyt kuitenkin vielä antaa luonnolle aikaa näyttää, mitä sillä on pihallemme tarjota, kun hieman ohjailemme ja raivailemme sitä oikeaan suuntaan. 

Yksi tammi kasvaa pihapiirissä, omassa aitauksessaan suojeltuna ja kallisarvoisena yksilönä. Nyt toivommekin, että muutama tammi löytyisi vielä. Lähistöllä olevien (upeiden) vanhojen kartanoiden puustoon kuuluva tammi on levinnyt onneksi tähän puolentoista kilometrin päähän, meidänkin mäellemme. Tammia on tuossa viereisessä metsässä kyllä, mutta olisihan se ihanaa, kun niitä olisi myös ihan pihapiriissäkin enemmän kuin yksi. Kuvassa ainokaisemme kurkottaa kohti kesää!

Etsiskelimme tänään männyn taimia, ja löysimmekin pitkin pihapiiriä niitä about 20 kpl. Merkitsimme ne kepeillä, jotta osaamme varoa ja vaalia niitä. Mäntyjen annetaan nyt kasvaa, ja valitaan reippaimmat yksilöt sitten jatkokierroksille tulevina vuosina.

Terhakoita kuusia (kuvassa) löytyy tontilta jo useita, joiden annetaan kasvaa omassa rauhassaan.
Pihamme suureen kivikkoryhmään viime kesänä ostamani mehikasvit selvisivät talvesta, ja ovat näköjään hyvässä iskussa kurkottelemassa eteenpäin elämässä.


Yllä Rhodon silmu sanoo, "päästäkää mut pois täältä". Alla sanotaan, "me päästiinkin jo pois sieltä. Ja oli aikakin".Ja sitten vielä yksi ilahduttava asia. Sain tunnustuksen. Kiitos Sekasotkuisa Koti -blogille!Tässä ohjeet haasteeseen:

1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka
antoi haasteen sinulle.

2. Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.


Haaste lähtee minulta eteenpäin seuraaville ihanuuksille. Nämä kaikki löytyvät jo tuolta Suosikkiblogejani -sivulta yläpalkista, joten ei sinänsä mitään uutta auringon alla.  Lukijoitakin on osalla jo yli sen 200, mutta so what :)

Autuas oloJa tässä jonkilaisia vastauksia kyssäreihin...

Viisi asiaa, joita tarvitset päivittäin:
* rakkaat perheenjäsenet
* koiramme
* kahvia (liikaa)
* jotain luovaa puuhastelua
* hetkinen omaa rauhaa


Viisi kirjaa joita suosittelet muille:
* Anni Blomqvistin Myrskyluoto -sarja
* Jää, Ulla-Leena Lundberg
* Dale Chihulyn lasitaiteesta kertovat kirjat
* vino pino sisustuskirjoja, esimerkiksi Nina Dreyer-Hensleyn, Jim Hensleyn ja Paul Lowen "Elävä valo" ja "Kesän ilot" -kirjat jaksavat ilostuttaa.


Viisi materialistista joululahjatoivetta:
* Timantteja ei koskaan voi olla liikaa
Efva Attlingin korut
Gantin lakanat
* Töysän Kenkätehtan Arctips Huopalapikkaat
* Laadukkaat ja kauniit (lue ökykalliit) nahkasohvatViisi paikkaa, joissa haluaisin käydä:
* New York
* Uusi-Seelanti
* Islanti
* Kanada
* Singapore (uudelleen)


Viisi adjektiiviä, jotka kuvaavat sinua:
* iloinen
* eläinrakas
* luova
* esteetikko
* luotettava


Viisi elämänohjetta, jotka haluaisin jakaa muille:

Yhdellä mennään:


Kommentit

 1. Lämmin kiitos tunnustuksesta!
  Kaivattu kevät on viimein totta, täälläkin on keikuttu pihalla koko viikonloppu, puuhasteltu ja ihasteltu lumen katoamista ja kasvun voimaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tunnustuksesta! Jäin mykistyneenä lukemaan pihastasi ja puiden kasvatuksesta. Huikeaa! Oma pihani tuntuu kyllä nyt TODELLA pieneltä.:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tunnustuksesta! Ihanalla antaumuksella "rakentelette" pihaa. Kevät on niin upeaa aikaa. Sitä joka vuosi yhtä suurella innolla odottaa luonnon heräämistä. Tänään kun oikein tarkkaan tutkittiin muksujen kanssa lumen alta paljastunutta maata, maasta pilkisti kuin pilkistikin jo krookuksen versot.

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos kaikille. Minä luen teidän blogejanne mykistyneenä siitä, mitä kaikkea kaunista ja inspiroivaa niissä on :)! Siispä vuoroin vieraissa.

  Tätä pihaa on todellakin rakenneltava ajan kanssa. Ja sehän sopii mainiosti tällaiselle kaikkimulleheti-ihmiselle. Elämän oppitunnit osa sata :D.

  Toisaalta, kun "tutustuu noiden valitsemiensa puiden kanssa", niin niiden kehityksen seuraamisestahan saattaa tulla ihan tärkeä osa elämää... Mene ja tiedä!

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä pihanlaittoon :) Niin ihania kuvia oot napsinut pihalta.. Meilläkin kasvoi pienehkö (3m) tammi tuossa talon päädyssä, mutta jostain syystä se parin vuoden aikana rapistui ja rapistui.. viime keväänä enää parissa oksassa oli uusia lehtiä. Niinpä oli pakko kaataa se. Harmi kyllä!

  VastaaPoista
 6. Taas yksi ihana ja hauska kevätpostaus :D

  VastaaPoista
 7. Teija, harmi että teidän tammi meni... Eilen just netistä lueskelin, että tammi on tosi hidaskasvuinen. Joten jos tuo meidän pysyy elossa, saan ihailla sitä sitten 20-30 vuoden kuluttua oikein uutterasti.

  Tanja, voi kiitos :)!

  VastaaPoista
 8. Metsä kasvaa yllättävän nopeasti. Olemme asuneet nykyisessä kodissamme 9 vuotta ja pihapiirissä pieni metsä. Uskomatonta, miten jostkut puut ovat kasvaneet parikin metriä siinä ajassa, joten kärsivällisyyttä. Taimien suojaaminen on fiksua!

  VastaaPoista
 9. Tosi kiva Pilvi, kun tulit visiitille! Voi tuskin maltan odottaa tuota meidän pientä metsää :).

  VastaaPoista
 10. Ensivisiitillä luonasi, kiitos upeasta annista.
  Uskomattoman kauniita kuvia oli ilo katsella ja erityisellä mielenkiinnolla jään seuraamaan metsäpihan kasvatuspuuhia :)

  VastaaPoista
 11. Paljon kiitoksia! Tulen vastavierailulle oitis.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts