Ystävän kodissa


Kuvasin kaunista, modernia ja valoisaa kotia viikonlopun kyläreissulla. Hyvää alkanutta viikkoa kaikille tämän ihanan kodin myötä!

ALAKERTA

Kuusi metriä korkea olohuone. Siinä kolme sanaa, jotka eivät sen suurempia selittelyjä kaipaa. 

Pienellä saa niin paljon aikaan. Tässä siitä erinomainen esimerkki. Lasiseen hurrikaaniin laitettu oranssi kynttilä on pikantti väripilkku valkoisen ja valon keskellä. Rustiikkisen pöydän ruostuneet saranat puolestaan rimmaavat oranssin kanssa mahtavasti yhteen. Lundian suuri jalkavalaisin Soihtu sopii korkeaan tilaan erinomaisesti.

Suuressa keittiössä mahtuu kokkaamaan koko perheen voimin. Ruokailutilan ja keittiön välisessä saarekkeessa on liesi keittiön suuntaan ja ruokailutilan suuntaan valaistut lasivitriinit. 

Keittiön ja eteisen väliselle seinustalle on sijoitettu toimivaksi kokonaisuudeksi suurin osa keittiön kodinkoneista. Suodatinkahvin lisäksi tässä perheessä tarjoillaan maistuvia erikoiskahveja kahvikoneesta, nam!
  
Alakerran eläväpintainen, 60 X 60 cm harmaa laatta on kaunis ja jalkatuntumaltaan "pehmeä", jos laatasta ylimalkaan voidaan niin sanoa. Lasite on sen verran huokoista, että laatta ei ole liukas, vaan mukavan jalanmukainen.
Alakerran keskellä kohoava portaikko on todellinen katseenvangitsija. Lasiset kaiteet päästävät valon kulkemaan läpi alakerran, sekä pitävät massivisen kokonaisuuden ilmavana.
KOTIKYLPYLÄ

Maitolasioven takaa aukeaa käynti saunaosastolle. Saunominen on tärkeä osa vapaa-aikaa, joten tilasta on rakennettu suuri ja viihtyisä rentoutumispaikka. Lauteet ovat lämpökäsiteltyä haapaa ja seinät tervaleppää. 
Saunan ja kylpyhuoneen välinen seinä on ratkaistu eleettömän uniikilla, osittaisella lasiseinällä. Valo kulkee tässäkin tilassa vapaasti osiosta toiseen; saunan kautta kylpyhuoneeseen ja porealtaalle, jossa on vastassa jälleen suuri ikkuna.
Vilvoittelutilasta / takkahuoneesta on käynti kuistille. Takka on läpiseinän menevä malli; tuli näkyy molempiin suuntiin ja takkaa voi lämmittää molemmista huoneista.

Vilvoittelutilassa takka on päällystetty harmaalla, eläväpintaisella kaakelilla taustaseinän ollessa valkoinen. Olohuoneen puolella sama kokonaisuus toistuu päinvastaisilla väreillä. Takka on valkoinen ja taustaseinä on rapattu tummanharmaaksi.

YLÄKERTA

Kuvissa alla on nähtävissä olohuoneen puolella oleva rapattu takan taustaseinä, joka kohoaa tyylikkäänä kapeana kaistaleena korkeassa tilassa.

Yläkerrassa on pyöreitä ikkunoita väliseinissä. Jälleen valo pääsee kulkemaan vapaasti tilasta toiseen, ja ikkunat toimivat myös persoonallisina yksityiskohtina.

Suurimmasta makuuhuoneesta on käynti jokanaisen unelmaan, ikkunalliseen Walk-in vaatehuoneeseen, josta on edelleen käynti kylpyhuoneeseen. Mahtavaa.

Vaalea lattia ja hentokuvioinen tapetti tekevät tilasta rauhallisen ja kiireettömän lepopaikan.


Ledeillä valaistu portaikko kiinnittää katseen päivällä ja on pimeällä turvallinen.
Portaikon ja yläkerran lasikaiteissa on kauniit yksityiskohdat.
Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts