Laattoja

Alla olevat kuvat ovat kodinhoitohuoneen lattiasta. Laatta jäljittelee puupintaa ja on todella kaunis! Tätä samaa saa lankkumallisena, mutta kaatojen takia päädyttiin luonnollisesti neliönmalliseen pienempään versioon. Puupintaa mallaavia laattoja oli saatavilla aika vähän kolmisen vuotta sitten, kun taloa rakensimme. Nyt valikoima on jo paljon suurempi. Tälläkin hetkellä päätyisin aivan samaan laattaan, tämä on ihan täydellinen tänne.


Lattian kautta noustaan kodinhoitohuoneen laatoitettuun seinään ja välitilaan. Seinässä on suurta valkeaa, mattapintaista laattaa, jota löytyy meiltä myös keittiöstä, kylppäristä ja yläkerran wc:stä. Tämä iso, klassinen ja edullinen laatta kompensoi kalliimpia laattoja. Hintoja en aikanaan katsellut, halusin valita mahdollisimman miellyttävät laatat "maksoi mitä maksoi -periaatteella". Tämä yksi huokea valinta kuitenkin tasoitti kuluja, koska myös sitä on käytetty kohtuu paljon höystämässä niitä kalliimpia.

Välitilassa on fasettihiottu ihana valkoinen laatoitus, tiililadonnassa tottakai. Tähän hullaannuin niin kovin, että sitä laitettiin sekä keittiöön että  kodinhoitohuoneeseen. Molemmissa tiloissa kattoon menevä osio tehtiin suurella laatalla, ja välitila tiililadotulla fasetilla. Kontrasti on maltillinen ja hienostunut, mutta kuitenkin sitä on. Kattoon asti ulottuva tiililadottu, pienehkö laatta olisi ehkä hiukan rauhaton.


Yllä kodinhoitohuonetta, ja alla kahden kuvan verran keittön välitilaa. Kyllä tuo fasettihionta + kiiltävä pinta heijastaa valoa niin kauniisti...

Fasettihiottu laatta.Keittiön seinän kautta sitten keittiön lattiaan, josta löytyy marmorin oloinen harmahtava laatta. Tämä samainen laatta löytyy myös eteisestä ja tuulikaapista, eli käytännössä sillä on laatoitettu puolet alakerrasta. Eteinen-keittiö -akseli sen vuoksi että nuo tilat ovat helpommin likaantuvia, harmaa armahtaa...

Allaolevassa kuvassa näkyy eteisen ja olohuoneen laattapintojen yhtymäkohta. Laatat ovat eri kokoiset ja eri sävyiset, mutta sopivat silti oikein hyvin yhteen ja samaan kerrokseen.Olohuone-työhuone-erkkeri -akselilla löytyy tämä lähes valkoinen suuri laatta. Tämä ei kuitenkaan ole ihan täysin valkoinen, vaikka kuvasta voisi niin päätellä. Pinta on lasitettu ja siinä on viehättävää eloa. Siksi tämä on suht armollinen likaantumiselle, mutta lika myös lähtee pinnasta helposti. Koirankarvat eivät tässä laatassa näy lainkaan...ja se on hyvä juttu se!


white big tiles floor


Pakko vielä loppuun mainostaa höyrypesuria. Se on ihan must aparaatti, kun sen on kerran oivaltanut. Kaikki laattapinnat on todella miellyttävää ja nopeaa puhdistaa juurta jaksain, pesuaineita ei tarvita ja lika irtoaa kuin sadussa!


LAATTOJEN TIEDOT:

 • KODINHOITOHUONE LATTIA: EGE ATLANTIC BEIGE 12,5x12,5
 • ETEINEN, TUULIKAAPPI, KEITTIÖ LATTIA: Ec Z 31Z58 GRIS DU SOIR 32,5x32,5
 • OLOHUONE, RUOKAILUTILA JA TYÖHUONE LATTIA: PIEMME STYLE BEIGE 45x45
 • KEITTIÖN VÄLITILA: KAKE HARMONIA BLANCO BISEL BRILLO 7,5x15
 • KEITTIÖN, KYLPPÄRIN, KHH:N SEINÄT OSITTAIN: CRT BRANCO MATE 25x40 


Kommentit

 1. Hei,

  voisitko suositella hyvää höyrypesuria?

  VastaaPoista
 2. Moikka, minulla ei ole kokemusta kuin Kärcherin pesurista, mutta siihen olen todella tyytyväinen!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts