Alakerran sininen wc

Olen monesti miettinyt, että olisi kiva kuvata alakerran wc:tä, koska se on ihan hauskan näköinen. Valo ei vaan ole riittänyt, mutta nyt koetin saada jotain aikaiseksi siitä huolimatta. 

nautical toilet, bathroom, bambutikkaat

WC on väritykseltään sini-vaalea. Yksi seinä on merensinistä, turkoosia suurta laattaa, saumauskin on kirkkaan vaaleansininen. Seinää koristaa hopeanharmaa koukeroinen boordi. Lattia on harmaata kymppikymppiä. Kuva ei ihan tuo täyttä oikeutta väreille... Muut seinät ovat valkovahattua hirsipaneelia.

Valaisin on Cellon valikoimista. Allaskaluste on itse piirtämäni ja Taron Consultingin toteuttama, allas on samasta paikasta. Hana on Oraksen Cubista.

Bambutikkaat ovat olleet minulla jo pitkään edellisessäkin kodissa. Säälitti porata kauniisiin laattoihin reikiä pyyhekoukuille... Keksin että tuossahan on just sopiva bambutikkaan mentävä kolo, ja rei'iltä säästytään. Pyyhkeet on helppo ripustaa tikkaisiin, ja kokonaisuus on muutenkin erittäin toimivaksi todettu parin vuoden käytöllä.


turkoosi wc


Merihenkisessä WCssä on seinällä kolmen taulun sarja, sekä niihin ripustettu simpukkanauha. Tauluissa on kehystettynä simpukoita matkoilta, sekä kaukaiselta rannalta löytämäni merenneidon pyrstön muotoinen kivi. Katosta roikkuu kolme pientä turkoosia, lasista verkonpainoa. Ne löytyivät onnekkaasti jostain alelaarista.

Pönttö on sijoitettu reilusti vinoon, koska vessassa tila meinasi loppua kesken. Mietimme muutaman päivän, miten sijoittelemme kalusteet ja pöntön, ja voisiko pöntön todellakin sijoittaa vinoon. Tulimme lopulta siihen tulokseen, että tämä on meidän kotimme, ja voimme tehdä mitä lystäämme. Pönttö asennettiin vinoon ja on oikein hauska ja toimiva. Näin WCssä on enemmän tilan tuntua.

Alkuperäinen syy tähän kaikkeen oli mittavirhe. Pöntön paikka oli mitattu perustuksia valettaessa ja ekoja putkivetoja tehdessä 20 cm "väärään kohtaan". No, nyt väärä kohta on oikea kohta. Kaikkea pientä kivaahan aina rakentaessa sattuu ja tapahtuu ;). Ja tämä on pientä, koska siitä selvittiin kekseliäisyydellä ja kevyellä sisustussuunnittelulla.
Kommentit

Most popular posts