Virkattu kuumailmapallo / Crocheted Hot Air Balloon


Kuumailmapallovillitys alkoi törmättyäni netissä erilaisiin kuumismobileihin. Virkkaus kun on mun lajini, aloin etsiä inspiskuvia ja ohjetta virkatulle versiolle. Hain paikallisesta käsityöliikkeestä pitkästä aikaa uusia herkullisia puuvillalankoja, varastoni olivat ehtyneet. Nam!Näistä aineksista päädyin sitten tekemään oman kuumailmapalloni. 

Mutta, mukana on taas paljon omaa variointia. Tein kokonaisuudesta suuremman ja paksummasta langasta. Pallosta tein soikean.

Matkustajan koriin tein kahvat. Pohjalle kannattaa laittaa vaikka laakea pieni kivi. Se tukevoittaa kokonaisuutta, kun koriin tulee painoa. Liimasin pallo-osan pallukat kiinni tekstiililiimalla, näpertämistä on muutenkin tässä projektissa aikalailla, joten kaikkea ei vaan jaksa ommella. Liimalla tulee sitäpaitsi tosi siistiä jälkeä. Palloja/pilkkuja tein koristeeksi 9 kpl.Naruviritykset menevät just kun ohjeessa, paitsi silmukkamäärät ovat isommat.Pieni talvinen matkustaja löytyi lapsen lelulaatikosta. Kokonaisuudesta tuli mielestäni onnistunut ja aidonnäköinen, vision mukainen :). Korkeutta tällä on noin 30 cm.

Heipä hei, tämä nalle leijailee nyt kohti uusia seikkailuja!
Nyt suunnittelen vastaavan tekemistä ompelemalla kankaista. Siitä tulisi vielä suurempi. Kangasversioon tulisi valkoinen pieni rottinkikori matkustajille, virkattuja kukkia ja viirinauhaa koristeeksi jne... 


Ja tässä ommeltuja ihanuuksia:


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts