Ommeltu kuumailmapallo


Virkatun kuumailmapallon jälkeen tuli vuoroon suurikokoisempi, ommeltu kuumailmapallo. Vaikutteita hain taas nettikuvista, mutta tein suunnitelman ja piirsin kaavan itse. 
Korina on vanha kukkaruukku, josta irrotin sisämuovin pois. Kori on kiinnitetty silkkinauhoilla, ja ompelujäljet peitetty siniruudullisella nauhalla.

Tässä pallo-osan kaava ja mitat 

Pallo-osan kaava:
Pallo koostuu kuudesta palasta. Palaset leikataan kankaan taitteelta,
eli tämä kaava on puolikas palanen.
Kaavan korkeus on 25 cm 
Leveys leveimmältä kohdalta on 4,5 cm
Leveys alhaalta kapeimmalta kohdalta on 2 cm


Lisäksi tarvitaan:
noin 4 cm korkea lieriö ja noin 7,5 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä pohjapala. Lieriö ommellaan kiinni pallo-osan alareunaan, pallo täytetään vanulla ja pyöreällä pohjapalalla suljetaan kokonaisuus. Lieriö ja pohjapala kannattaa ommella kiinni käsin, niin tulee siistiä jälkeä. Pallo-osan palaset kannattaa  ommella koneella. Lieriö ja pohjapala kannattaa piirtää ihan vapaalla kädellä, hahmotella pallo-osan mukaan. Itse taisin tehdä lieriön kaksinkertaisesta kankaasta, kun halusin siihen tukevuutta.

Kuumailmapallon korkeudeksi koreineen päivineen tulee näillä specseillä noin 40 cm.

Ripustusnauhaksi laitoin pitkän silkkinauhan. Nauha kannattaa sujauttaa palloon kiinni jo siinä vaiheessa, kun yhdistää kuutta pallo-osan palaa toisiinsa niin se menee siististi:


Virkkasin pieniä kukkasia, joista sommittelin koristeen. 


Kukkasten takana kiertää aaltomainen koristenauha pallon ympäri.


Huolettomaksi matkustajaksi tytär valitsi siilin lelulaatikostaan.
Tein viirinauhan koria koristamaan. Viirinauha on tehty liimaamalla tekstiililiimalla pitkään puuvillalankaan salmiakin mallisia tilkkuja, jotka taitetaan kolmioksi siten että taitteen sisään jää puuvillalanka näkymättömiin. Viirinauha on ommeltu koriin löyhin pistoin vihreällä virkkuulangalla. Ei haittaa, vaikka pistot vähän näkyvätkin... sopii tyyliin.

Kommentit

  1. Ihana ❣️ Mielessäni olin kaavaillut tekeväni jotain vastaavaa vanutäytteistä, ommeltavaa kuumailmapalloa korissa matkustavalla pehmolla 🐈 Ja sinä olitkin tehnyt siitä jo oivan ohjeen ja kaavatkin 👏 Tuhannet kiitokset sinulle 👏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tosi ihana kuulla että tästä oli iloa ja inspiraatiota! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts