Hirsitalon talvinen takka


Kaunislinjainen ja moderni kakluunimme on Kermansaven mallistosta Tulikiveltä. Tämä on toinen Tulikiveltä hankkimani takka muutaman vuoden sisään, ja olen ollut tosi tyytyväinen. Takkojen muokkaamiset mieleiseksemme, ja koko hankintaprosessi on ollut molemmilla kerroilla vaivaton.

Lisäksi Tulikiven kautta löytyi todella taitava ja ihana, nyt jo eläkkeelle jäänyt uunimestari, joka on muurannut ja asentanut molemmat takkamme. Rintamamiestalon takkaprojekti edellytti kotikäyntiä ja hieman enemmän suunnittelua. Tänne uuteen olivatkin sävelet jo laakista selvillä.

Hirsitalomme takka on mattavalkoista kaakelia, ja halusin siitä visuaalisesti linjakkaan ja eleettömän. 

Jos lattiamateriaalina on laatta, lattialle ei tarvitse lainkaan asentaa takaneduspeltiä. Itse olen tyytyväinen, kun peltiä ei ole tarvinnut laittaa. Valkoinen takka valkoisella lattialla näyttää hyvältä ja takka sulautuu kauniisti vaaleaan kokonaisuuteen.Näin joulun alla kokosin takan ympärille lyhtyjä ja tyynyjä, joilla tunnelmoida. 


Takkaa voi koristella tai olla koristelematta mielensä mukaan. Näin talvella ja joulun alla on kuitenkin kiva pukea se jollain tavalla hillitysti "joulukuosiin". Pajukranssi on ikivanha toriostos, joka muuntuu aina keskikoristetta vaihtamalla eri näköiseksi, nyt siinä on talvinen paperitähti.


Maailman helpoin ja nopeatekoisin kynttilälyhty:
toistensa lomaan asetellut peuran sarvet ja keskelle tuikku.
Valitsimme erkkerimallisen takan, koska se sijaitsee keskeisellä kulkuväylällä olohuoneessa. Luukuista tuli näkyy kauniisti kolmeen suuntaan.


Kommentit

Most popular posts