Naapurimaan houkutukset

Lukaisin läpi kaksi vuosikertaa Ruotsin sisustusylpeyksiä, Sköna Hem -lehtiä. Sisustamisen visuaalinen kieli on aivan toisenlainen, vaikka välissä ei ole kuin pieni lätäkkö vettä, ja molemmat niin Suomi kuin Ruotsi edustavat skandinaavista otetta... Tämän suppean otoksen perusteella voisi todeta, että ruotsalainen sisustuskoti on runsaampi, prameampi ja "eurooppalaisempi" kuin suomalainen. Mutta otos on suppea ja tiedän, että tämä on rankka yleistys. Itse pidän kuitenkin omasta suomalaisesta "minun mielestäni skandinaavisemmasta", pelkistetymmästä ja osittain nukkavierustakin tyylistämme enemmän.

No, lukeminen kannattaa (ilmeisesti) aina. Mieheni luki eilen illalla kaksi tuntia Clas Ohlsonin kuvastoa sohvalla, samalla kun minä lukaisin taas muutamat Sköna Hemit :). Molempien pääkoppiin tallentui ilmeisen olennaista tietoa, millaista esineistöä on tarjolla ja rahalla ostettavissa, mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin.

Ajattelinkin tehdä postauksen minulle uusista, ruotsalaisista brändeistä, joiden olemassaolosta en ollut tiennyt ennen tätä parin viikon Sköna Hem -maratoniani. Nämä on valittu itsekkäin perustein, ihan puhtaasti ajatuksella, että jos sisustuskirstuni pohjalla olisi muutama kultalantti, nämä päätyisivät osaksi kotiamme erityisen rivakalla aikataululla.

Ja vielä oodi Suomen kirjastolaitokselle. Hakekaa ihmeessä sisustuslehtien vuosikertoja lainaan kirjastoista. Mm. meidän upeassa Riihimäen kaupunginkirjastossa on aika laaja sisustuslehtivalikoima, ja toden totta on mukavaa ottaa näitä maratoneja. Siinä hahmottuu ihan eri lailla jonkin lehden linja ja tapa tehdä, kun niitä lukee peräjälkeen 10-15 kpl.

Jos vielä kehuisin omaa kirjastoamme lisää, nyt kun on mahdollisuus. Riihimäen kirjastossa on ilahduttavan laaja sisustuskirjavalikoima. Kun muutin Riihimäelle kymmenisen vuotta sitten, sisustuskirjat säilytettiin vanhassa, suuressa ruskeassa talonpoikaiskaapissa. Se oli komea ilmestys muutoin niin modernissa ja järjestelmällisessä kirjastorakennuksessa. Uudistumisen myötä kirjastolaiset ovat luopuneet kaapista aikoja sitten. Sisustuskirjavalikoima on puolestaan kasvanut vuosien varrella hurjasti. Vaikka olen varmasti kaikki kirjat lainannut ja lukenut, löytyy aina silti jotain mitä en ole huomannut. Lämmin kiitos Riihimäen kaupunginkirjastolle!

(Huom! Tämän postauksen kaikki kuvat valmistajien nettisivuilta.)


G.A.D

Ihania kalusteita! Tässä muutama suosikkipoiminta nettisivuilta.


Kaunis, selkeälinjainen kaappi!


Mikä klaffiruokapöytä! Klaffit taittuvat molemmille sivuille. Meillähän on nyt sellainen tilanne, että yksi koiristamme on kunnostautunut ruokapöydälle hyppäämisessä, kun olemme poissa kotoa. Joten tämä pöytäkaunotar on valitettavasti  t o d e l l a  kaukainen haave... Tällä hetkellä ruokapöytäämme muodostuu kaunis rustiikkikäsittely ihan kotikonstein ;). Onneksi kyseessä on jo vanhempi pöytä, joten ei sen niin väliä, elämä on.


En ole kuunaan nähnyt näin kaunista "kukkapöytää". Piste.


Istuinpenkki / säilytyspenkki eteiseen minun makuuni!


Ja....sivupöytiä ei koskaan voi olla liikaa. Olen aivan hulluna kaikenlaisiin sivupöytiin, ja visioita olisi vaikka muille jakaa. Tässä talossa on loppunut tyhjä "sivupöytäseinätila" jo aikapäiviä sitten, joten haaveeksi nämäkin jäävät. 

CEANNIS

Laukkuja, tyynynpäällisiä, kaikkea ihanaa "oheiskamaa",
jota tajuaa tarvitsevansa, kun katsoo näitä kuvia. OSCARSSONS MÖBEL


Kangaspäällysteinen pikkupenkki pieneen tilaan, kaunis!


Ja tämä! Pienen tilan seinään kiinnitettävä taittotuoli, "väggstol".
Tämä on minusta aivan huikea ja kaunis!

Tässä vielä suora linkki tuotteeseen. 

Kommentit

Most popular posts