Näkymiä olohuoneeseen

Tässä muutama kuva meidän olkkarista. Lapsi- ja koiraperheen elämään on käytännössä parin vuoden asumisen jälkeen havaittu sopivan tällainen helppohoitoinen, aika minimalistinen tyyli.

Laattalattiat on aivan ehdottomat. Lattioita pitkin raahataan kaikenlaisia esineitä, leluja, ja nelijalkaiset venyttelevät tassujaan välillä niin, että kynsien raapina vaan kuuluu. Laattaan ei jää jälkeäkään. Vaikka lattioissa olisi julkisen tilan laminaatti, epäilen että pilalla olisi jo tämän kahden vuoden asumisen jälkeen.

Aikanaan kun laattoja valittiin, otimme kotiin muutaman mallin kypsyteltäväksi. Pidin niitä viikon lattialla, ja katsoin mikä on saldo lian ja koirankarvojen suhteen. Vaaleassa, lähes valkoisessa laatassa näkyi yllättävän vähän oikeastaan yhtään mikään. Näin uskalsin päätyä niinkin "arkaan väriin", joka on kaikkea muuta kuin arka todellisuudessa. Laatta on Kaakelikeskuksesta, Piemme Style Beige 45X45 cm. 

Erkkerin nurkassa häämöttävät puksipuupallot ovat suosiolla muovia - eipä haittaa, vaikka ne joskus lähtevät pikkuihmisen kainalossa kierrokselle... 

Suuri musta kolmijalkalamppu löytyi aikanaan ellokselta, ja on ollut tosi hyvä, kaunis ja edullinenkin hankinta. 

Sohvapöytä ja tv-taso haettiin Sasu's Playhousesta Porvoosta. Ne olivat mulle jonkinlainen pakkomielle sen jälkeen, kun näin vastaavat jossain asuntomessukohteen lehtikuvassa kampaajalla. Varsinkin tuo sohvapöytä on näppärä. Joka sivulla on kaksi säleovea. Yhdessä kuvassa näkyy nurkassa nököttävä lasiovinen astiakaappi, se on Pentikiltä, ja on myös aikanaan täyttynyt haave.

Iskusta löytyivät ryhdikkäät sohvat, joissa on irrotettavat päälliset. Ne tulee pestyä kolmisen kertaa vuodessa, ihan kotikoneessa. Istuimien suojana on aina ikean valkoiset halpis päiväpeitot.

Takka on Kermansavelta / Tulikiveltä. Maalämpötalossa sen rooli jää lähinnä tunnelmanluojaksi ja kauniiksi elementiksi. Edellisessä rintamamieskodissa takka (sekin oli muuten Kermansaven, mutta eri malli) oli todella kovassa käytössä jokapäiväisenä lämmönlähteenä.

Verhoja ei alakerrassa ole, eikä varmaan tule. Ei tänne oikein osaa niitä kaivata eikä tarvita. Jotkut valkoiset laskosverhot sopisivat henkeen, mutta antaa valon tulla ja mennä menojaan. 

Ihanaa alkutalvea kaikille blogissa vieraileville! Tulispa pian paljon lunta :)

Sarvet sopivat tänne kuin sarvet päähän!

Kommentit

Most popular posts