DIY Farkkumatto / DIY denim rug

Ja vielä yksi päivitys tähän samaan putkeen syksyn käsitöistä. Muutama kuukausi meni pähkäillessä, mitä tekisin lukuisista vanhoista farkuista, joita olin säästänyt kaapin pohjalle. Lopulta päädyin mattoon. Ajattelin, että suuremmassa pinnassa saisi parhaiten esille eri kankaiden ja pesujen kauniit värit ja kuluneet pinnat. Leikkasin yhdet farkut matonkuteeksi, suunnitelmana oli virkata pyöreä farkkumatto. Homma oli kuitenkin jo testitilkussa tosi pölyistä ja sottaavaa. Ajattelin että tämä ei nyt ole allergiaperheeseen sopiva projekti.

Sitten pari päivää lisää mietintää. Johtoajatuksena oli "räsymatto", raitoineen päivineen. Leikkasin loput farkut pitkiksi suikaleiksi, raidoiksi. Lahkeiden takaosat sopivat tähän ideaan parhaiten, koska etuosissa on polvipussit, joten kangas ei ole tarpeeksi tasaista. Ompelin suorakaiteen muotoisen räsymaton suikaleista, vaakaraidoituksesta tuli tosi nätti. Matolle tuli mittaa sen mitä tuli, olisko puolitoista metriä. Taustakankaaksi / tueksi ompelin vanhaa sinistä lakanaa. Sitten miettimään, miten reunat huolitellaan. Päädyin sinisävyisiin puuvillakankaisiin, jotta kokonaisuus pysyisi farkkumaisen yhtenäisenä.

Siinä se nyt lattialla pötköttää, ja tuntuu jalkaan oikein mukavalta. Ja on taatusti pesukoneen kestävä matto!


Kommentit

 1. Okein hauska ja hyvin ommeltu matto! Kierrätetyn farkun pinta on kyllä niin hieno, mä tykkään, ja mietin mitä kaikkea mahdollista siitä voisi vielä tehdä :) Aikapulaa...

  VastaaPoista
 2. Iik, miten tämä kommentti on mennyt multa ohi :)! Kiitos Katja! Mäkin mietin pitkään, mitä tekisin, kunnes päädyin mattoon. Vielä on farkkuja jäljellä, ja aika ajoin herkuttelen uusilla ideoilla. Esim. suuri lattiatyyny olisi kiva.

  VastaaPoista
 3. Ihana! Eilen keräsin kangaskaapista kaikki sinne säilömäni vanhat farkut ajatuksella tehdä niistä jättimäinen reissukassi. Saa nähdä tuleeko kassi vai matto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tähän mattoon upposi hienosti raskausaikana pieneksi jääneet ja pois muodista menneet farmarit :)..hyvällä syyllä farkut jatkavat eloaan nyt lastenhuoneen lattialla.

   Poista
 4. siis tuo matto on kertakaikkisen upea, mä haluan myös :P eli alan haalimaan farkkuja ja raijaan ne sitten mutsille ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts