Kontio hirsitalomme / Kontio log house

Kotimme on Kontion kahdesta eri mallista muokattu hirsitalo. Seinät ovat 220mm korkeaa hirttä. Neliöitä on 160 ja lähes koko taloa kiertää erikoisleveä & katettu terassi, jota on yhteensä n. 60 neliötä. Lisäksi talossa on parveke ja erkkeri. Koti rakennettiin noin kahdeksassa kuukaudessa asumiskuntoon, ja saimmekin sen yllättävän valmiiksi. Muuton jälkeen tehtiin hieman listahommia ja asennettiin sisäovet, mutta muutoin oli valmista. Sisäseiniä on myös käsitelty valkokuultoiseksi talven ja kevään mittaan.

Talo valmistui 2010, mutta hirsitalot jätetään yleensä ensimmäisenä vuotena maalaamatta, "kypsymään" :). Nyt toisena kesänä maalasimme talon. Tuotteeksi valitsimme Uula-tuotteen roslagin mahongin. Toimiva resepti jo 1700 luvulta, joten tähän luotamme :)! Sävynä on Honka. Teimme koemaalaukset Kallio ja Honka -sävyillä ja honkaan päädyimme. Se taittaa hieman vihreän suuntaan ja Kallio taas taittaa sinertävään. Maltillisen harmaita sävyjähän nuo molemmat ovat, ja passaavat mainiosti hirsitaloon.

Roslagin mahonki on aivan upea aine sivellä. Se levittyy todella sujuvasti ja jättää puunsyyt tietenkin näkyviin. Roslagin mahongilla maalattaessa maalausurakkaa säestää reilu tervan tuoksu. Mutta hyvä näin, sillä se pitää paarmat ja muut ötökät loitolla!

Ikkunan smyykit ja terassin kaiteet ja tolpat maalattiin Uulan valkoisella petrooliöljymaalilla. Se on todella miellyttävää maalattavaa, ja peittää jo yhdellä maalauskerralla hyvin.

Maalaamaton talo kesäillassa.

Ja tässä maalattu talo. Ikkunoihin täytyy vielä asentaa valkoiset ristikot.
Honka-sävy on harmaa joka taittaa hieman vihertävään suuntaan.

Kommentit

 1. Hei,
  mistä talomalleista pohja on muokattu? Tai voisitko laittaa pohjapiirokset tänne myös näkyviin, hahmottaisi vähän paremmin neliöt:) Täällä tuskaillaan pohjapiirustuksien kanssa, kun ei tunnu sopivaa löytyvän millään. Tuo terassi on kyllä mahtava, samoin ikkunapuitteet! t.rakennuslupaa hakemassa

  VastaaPoista
 2. Hei, ja kiitos kommentistasi! Talomme on Kontio Laaksola muutoksilla varustettuna. Pohja on kiepautettu peilikuvaksi. Yläkerran vaatehuoneen oven paikkaa on muutettu. Alakertaan laitettiin pariovet olkkarin ja työhuone/makuuhuoneen välille. Keittiön ja eteisen väliltä jätettiin puolen metrin seinänpätkä pois. Terassit on napattu Kultalahti -mallista, kun halusimme että terassit kiertävät lähes koko talon. Neliöitä taitaa olla 165 paikkeilla. Terassia on parveke mukaan laskien noin 60 neliötä, kaikki muu katettua paitsi partsi. Toivottavasti näistä oli apua :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Most popular posts