Ennen ruskea, mutta nyt valkoinen vanha talonpoikaiskaappi

Tämä kaappi löytyi edullisesti Keltaiseen Pörssiin laatimallani lehti-ilmoituksella. Sain ilokseni muutaman vastauksen. Kaapit, joita minulle ehdotettiin olivat hinnaltaan maltillisia.

Tämä Kaappi oli ruskea, alkuperäisessä todella vanhassa maalissa. Siitä oli osin koitettu poistaa maalia pieneltä alueelta toisesta ovesta ja kyljestä. Hinta oli muistaakseni 300 euroa, mutta en ole aivan varma... Hakumatkaa tuli alle 100 km, haimme kaapin jostain päin Uudeltamaalta, tarkkaa paikkaakaan en enää muista. Sen tosin muistan elävästi, kuinka iloinen olin kun sain miehen taivuteltua mukaani tälle aarteenetsintämatkalle. Lainasimme tutuilta peräkärryn, koska kaappi on SUURI.

Kaappi seisoi ruskeana eteisessämme jonkin aikaa, odotti kesää, jolloin veisin sen ulos ja maalaisin uudelleen. Kesään asti en kuitenkaan malttanut, vaan maalasin kaapin omalla paikallaan eteisessä talvella.  Tässä lopputulos, jota kelpaa katsella seuraavat vuosikymmenet. Tästä en luovu.

Edit 2012: vanhassa kodissa vuoteen 2010 asti kaappi kätki sisäänsä kaikki ulkovaatteemme ja vinon pinon kenkiä. Se oli ainut eteisen säilytyskalusteemme. Uuteen kotiin muutettuamme, kaapille löytyi paikka työhuoneen lyhyeltä seinustalta. Eteiseen saatiin asianmukaiset säilytystilat, ja tämä komistus sai jatkaa edelleen tärkeänä säilytyskalusteena uudessa tilassa. Haaveilin tämän kaapin saamisesta yläkertaan, mutta ideani ammuttiin alas sekunnissa timpurin, mieheni ja appiukkoni taholta. Kaappi on niin suuri, että se olisi pitänyt kuljettaa yläkertaan jo paljon ennen talon valmistumista, koska portaista se ei olisi "taipunut" :). Ja siihen ei siinä vaiheessa kenelläkään ollut motivaatiota! Mutta nykyinen sijainti on oikein passeli siis... :).

Täällä kuvia uudesta "Kaapin paikasta", klik.


Kommentit

Most popular posts