9/26/2015

Iltasatutuoli
Iltasatutuoli. Tässä tuolissa luen joka ilta lapsille iltasatua, jonka jälkeen pujahdetaan omiin huoneisiin nukkumaan. 

Tämä tuoli on ollut meillä vähän tuuliajollakin välillä. Jossain vaiheessa pohdin sen kauppaamistakin täällä blogissa. En sitten kuitenkaan raaskinut, kun sain muutaman "Älä luovu!" -kommentin. 

Nyt tuoli on löytänyt paikkansa ja ennen kaikkea tehtävänsä. Se on suuri ja tukeva, ja käsinojat kestävät lasten painon, kun minä satutäti istun keskellä. 

Tuoli on paksua nahkaa ja ostin sen muistaakseni parilla kympillä kirpputorilta Riihimäeltä. Iltasatukirjat meillä lainataan maailman parhaasta kirjastosta, eli Riihimäen kaupunginkirjastosta. 11 kommenttia:

 1. Meilläkin on ollut käytössä iltasatutuoli :).

  Se tosin ostettiin ihan huonekalukaupasta ja on edelleen 9v neidin huoneessa. Toki toimittaa tällä hetkellä päiväpeiton ja tyynyjen säilytyspaikan virkaa... Ajatuksena oli, että neiti saa sen viedä aikanaan omaan kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkin muuten jännä ajatus, että mitä meidän lapset ottavat mukaansa kun joskus lähtevät. Minun puolestani saavat viedä kaiken :). Tulee sitten uudistuttua. Ja jos mikään ei kelpaa niin pulassa ollaan.

   Poista
 2. Oi miten ihana tuoli - käyttötarkoituksesta puhumattakaan! :) Itsekin koitan keksiä, millaisen tuolin valjastaisin samaan tarkoitukseen, nyt kun tyttö sai oman huoneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania pohdintoja edessä siis <3 onnea etsintöihin, uutta, vanhaa, tuunattua?

   Poista
  2. Toivottavasti löydämme jotain vanhaa, jota voisi vaikka vähän tuunata :)

   Poista
 3. Lukeminen lapsille kannattaa aina, oli paikka mikä tahansa! Meillä lasten (4 kpl) ollessa pieniä, käperryttiin aina joko sohvan nurkkaan kasaan tai jonkun lapsen sänkyyn ja sen ympäristöön. Nuorin on jo 12, ei tarvitse enään paljoa lukea, mutta kun tulee joku uusi hyvä Kunnas, Viiru ja Pesonen tai Tatu ja Patu, haluaa äiti lukea sen ja kyllä edelleen kaikki 'Isotkin' tulee kuuntelemaan kun luen 'pikkuiselle'.

  Ja kun joku puhelinkaupustelija kauppasi jotain lasten kirjasarjaa, kysyin, miksi kerätä tavaraa nurkkiin kun voin hyödyntää kirjastoa! Toivotaan, että lähikirjastotkin säilytettäisiin ja lukuharrastusta pidettäisiin yllä! Ei Tabit korvaa oikean kirjan 'sormituntumaa' ja tuoksua.

  Meillä oli kotona samantyylinen 70-luvun muhkean upottava nahkasohvaryhmä, mutta muutti veljeni kotiin, ja on edelleen hyvässä kunnossa ja käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä kanssasi, kirja on aina kirja. Ja kirjastot kunniaan :)
   Lukeminen on mukavaa puuhaa kyllä.

   Olen ollut aina kirjastoihminen, ja sitä perinnettä on mukava siirtää lapsillekin eteenpäin.

   Minäkin muistelen, että tuon nahkatuolin kohdalla oli kyseessä jonkinmoinen ryhmä, mutta meille mahtui vain yksi tuoli :)

   Poista
 4. Minulla olisi sinulle haaste blogissani :) http://www.kaksinkaksiossa.fi/2015/09/blogisitarina.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas Laura kiva haaste - otan ilolla vastaan! Täytyy hieman sulatella ja muistella ensin... ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen kommentti saa hyvälle mielelle ja perinteisesti vastaan kaikkiin.

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua