6/25/2015

Paras pekoni-juusto-salaatti



Olen tehnyt tätä salaattia ainakin kymmenen vuoden ajan ja voin käsi sydämellä sanoa, että tämä on ihan parasta. Ohje on meillä yleensä käytössä jonkun juhlan tai erityisen tapahtuman yhteydessä. Ihan arkiruokaa se ei siis tässä taloudessa ole. 

 Söin salaattia joskus ystäväni Elinan luona ja pakkohan sen ohje oli pyytää itsellekin. Ohje on alkujaan hänen äidiltään. 

Salaatti on todella ruokaisaa, mutta samalla kertaa raikasta.


Pekoni-juusto-salaatti

Pekonia 1-2 pkt
*Edamjuustoa
Cashewpähkinöitä
Pinjansiemeniä
Salaattia (esim jäävuorisalaatti, mutta kaikki muutkin käyvät)
Hunajamelonia tai cantaloupemelonia



Pekonit pilkotaan ja paistetaan. Pinjansiemenet paahdetaan puolestaan pienessä tilkassa oliiviöljyä. Juusto kuutioidaan, samoin hunajameloni. Kasaa salaattikulhoon salaattia, juustoa ja melonit. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi pekonisilppu, pinjansiemenet ja cashewt. Nauti! 

* juusto on helppo jättää pois, jos ei käytä maitotuotteita, herkulliset maut säilyvät silti!





Cashewpähkinät laitetaan salaattiin sellaisenaan. 

Pinjansiemenet puolestaan paahdetaan pannulla oliiviöljytilkassa kullankeltaisiksi.




Salaatti ei tarvitse kastiketta lainkaan. Mehukas pekoni ja meloni ajavat saman asian. Kippaan yleensä tämän salaatin tarjolle Arabian kehäkukka -kulhoon, sillä maut ovat yhtä raikkaat ja aurinkoiset. 





Tämä on niin herkullista!
Kokeilkaapa vaikka viikonloppuna. 



2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Jokainen kommentti saa hyvälle mielelle ja perinteisesti vastaan kaikkiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...