4/21/2015

Älykästä valoaValo on tärkeaä asia, etenkin pimeinä vuodenaikoina, mutta myös tunnelman luojana hieman valoisampaan vuodenaikaan. Airam Bluetooth Dim -lamput ovat hauskoja tapauksia. Ne tekevät valaistuksen himmentämisestä helppoa. 

Ensimmäinen ajatukseni näistä lampuista oli luonnollisesti, että jos ihminen on niin laiska, ettei jaksa nousta sohvalta ylös laittamaan lamppua päälle, voi sitten maata pimeässä. Mutta, se ei ole ihan koko totuus. Lamppuja voi säätää portaattomasti fiiliksen mukaan; täysille, ihan himmeälle ja kaikkeen siitä väliltä.

Teimme mieheni kanssa lyhykäiset videot, jotka havainnollistavat asian paremmin kuin sanallinen sepustus. Kannattaa siis kurkata ne tässä kohtaa läpi.Airam Bluetooth DIm Led from Tarja Leponiemi on Vimeo.Bluetooth-lamppujen ansiosta ei siis enää tarvitse tehdä suuritöisiä sähköasennuksia tai laittaa himmentimiä saadakseen himmennettävän valaistuksen. Bluetooth-lamppuja hallinnoidaan älypuhelimeen tai tabletiin asennettavan sovelluksen avulla (IOS- ja Android-laitteet). Lisäksi sovelluksella saa ajastettua vaikkapa pikkuhiljaa kajastavan aamuherätyksen. Tätä en tosin ole vielä itse kokeillut.

Meillä on ollut nyt kaksi lamppua koekäytössä ja olemme tykästyneet. Laitoimme tarkoituksella lamput kahteen alakerran oleskelutilojemme (tunnelma)valaisimeen. Toinen on olkkarin perinteinen metallinen jalkalamppu, toinen on erkkerissä oleva suomalaista designia oleva talolamppu. Nimesin lamput sovellukseen omilla nimillään (olohuone ja talolamppu), jotta tiedän, kumpi säädin on kummankin.

Valaisimilla on nyt enemmän käyttömahdollisuuksia, kun ne eivät enää ole joko on tai off. Illan pimetessä valaistustasoa voi kasvattaa. Jos taas haluaa pitää valaisimen vain tunnelman luojana, "pienellä liekillä", sekin onnistuu.

Vaikka valon määrä näin kesää kohti lisääntyykin, lampuissa on kätevää juuri tuo säädettävyys. Valaisimet mukautuvat nyt erilaisiin fiiliksiin, joten ne ovat monikäyttöisiä myöskin valoisana vuodenaikana.


Olen tässä vuosien varrella saanut kyselyitä, miten talomme yleisvalaistus on hoidettu. Kerrottakoon nyt tässä samassa yhteydessä täällä blogissakin, että koko talon kattovalaistus hoituu näillä LED-kämmenlampuilla, joihin olemme erinomaisen tyytyväisiä. Kämmenlamppuja on koko talossa noin 40 kpl. Kattovalaistus on jaettu erisuuruisiin osioihin, joita sitten laitetaan päälle tarpeen mukaan.

Katossa toki roikkuu myös muutamia ihka oikeita kattolamppuja, jotka ovat pääasiassa vintagelöytöjä. Vintageaarteet toimivat lähinnä kohdevalaisimina, katseenvangitsijoina ja ne ovat tärkeä osa sisustusta. Kunnollinen yleisvalo kotona on kuitenkin kaiken A ja O, ja siinä katon LED-kämmenlamput ovat justiinsa paikallaan. (Postaus on tehty yhteistyössä Airamin kanssa. In cooperation with Airam.)


. . .


Edit/lisäys: 24.4. 
Tässä vielä Airamin oma video himmennettävistä lampuista:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen kommentti saa hyvälle mielelle ja perinteisesti vastaan kaikkiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...