8/25/2014

Musta terassi / Black TerraceKäsittelimme neljä vuotta vanhat kestopuuterassimme uudelleen. Viime hetket alkoivatkin olla käsillä, sillä puu oli jo paikoitellen tikkuuntunutta. Nyt terassit ovat kuin uudestisyntyneet. Pinta hylkii likaa, sävy on kauniin tasainen ja kaatosateellakin vesi helmeilee lautalattian päällä. 


black deck, ronseal perfect finish deck oil, terassiöljy musta, hirsitalo, log house, log cabin terracePesimme terassit painepesurilla, käyttäen Ronsealin Garden Cleaner -puhdistusainetta. Terassien öljyämiseen käytimme Ronseal-merkkistä Perfect Finish Terassiöljyä, sävyssä Wenge. Tämän tuotteen käyttö on tehty hyvin helpoksi. Pakkauksessa mukana tulevalla varrellisella levitystyökalulla tuote on kätevä "mopata" terassin pintaan ilman konttailua ja pensselillä sutimista.

Työ on hyvin joutuisaa. Aikaa kului vain noin puolet siitä, mitä pensselillä sutien olisi mennyt. Meillä on terassia 60-70 neliötä ympäri taloa, joten tätä tuotetta käyttämällä säästyi jokunen tunti aikaa. "Moppaaminen" teki työskentelyasennosta miellyttävän myös selälle ja polville. 


Meillä terassiöljy levitettiin kahteen kertaan - se riitti. Pinta on nyt täysin vedenkestävä ja todella tumma, aivan mustanpuhuva. Levitystyyny ei jätä siveltimen jälkiä, ja se jättää juuri oikean määrän puunsuojaa laudoitukselle. Meillä moppaustyön hoiti rakas mieheni. Yllä olevassa videossa näkyy vielä käytännössä, miten helppoa tuotteen levittäminen on. 


(Postauksessa on tehty yhteistyötä Colornovan kanssa). . . . .We used Ronseal Perfect Finish Decking Oil getting our terrace dark and new look. The colour was Wenge. We layered it twice and the result is very dark, almost black. Result is just like we wanted to have. You get everything you need in one pack - pads, poles and the liquid. This product is so easy to use with a special deck pad which includes the package. Last but not least special thanks to my dear husband who took care of this project.black deck oil, terassi mustaksi, alaskan malamute sable, alaskanmalamuutti, silver lantern
eco furn tuolit, terassituolit, black deck, terassin öljyäminen mustaksi
FOLLOW MY BLOG / TERVETULOA SEURAAMAAN BLOGIANI: 
FACEBOOK  /  INSTAGRAM  /  BLOGLOVIN   /  PINTEREST10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Kyllä tuo musta/tumma sävy ryhdistää ilmettä. Ja varrellinen levitystyökalu kuullostaa näppärältä! Meillä mies suti terassit viime kesänä ja kyllähän se hieman polvien päälle kävi ; ) Meillä sävynä on mustan ja harmaan sekoitus ja kovasti tykkään tummasta terassista edelleen. Ainoa miinus on kissan tassun jäljet, joita tuppaa näillä kurakeleillä tulemaan : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Päivi! Tuo levitysmoppi sienineen oli aivan yliveto juttu. Meillä myös löytyy tassullisia olentoja ja niiden jättämiä tassuttelujälkiä, suuria ja pieniä, sekä pieniä rapaisia kumisaappaan jälkiä - mutta elämä on :). Ryhtiä nuo tummat sävyt tuovat kummasti ja ulkotiloissa niitä voi huoletta käyttää kun valoa riittää. Sisälle en ihan heti uskaltaisikaan mustaa laattiaa laittaa.

   Poista
 2. Näyttääpä tosi hyvältä ja ryhdikkäältä! Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini oikein paljon, kiva kuulla että näyttää siltä miltä pitääkin :)!

   Poista
 3. Hieno tuli! Oikein kaunis.

  Mä vetelin kans tolla samalla aineella muutama vuosi sitten. Mun mielestä se levitystyökalu vaan oli kaikkea muuta kuin kätevä. En nimittäin kestänyt, että välit (eli lautojen reunat) jäivät värittömiksi :D Tuhrailin niitä sitten pikkupensselillä, ja osin vesiväripensselilläkin, valehtelematta monta monituista päivää. Hidasta oli, kun piti varoa ettei osunut siihen työkalulla levitettyyn ja tullut värieroja (mulla oli ruskea väri). Hullut huvit perfektionistilla ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh, no voin kuvitella että siinä on ollut hommaa! Meillä oli nyt boheemi vaihde tämän homman kanssa päällä ja rakoihin meni se mitä meni. Eli ei sudittu vesivärisiveltimellä :D. Meillä tosin sään kuluttama puu imi ainetta tolkuttomasti ja sitä näytti menevän tuonne rakoihinkin hyvin, joten ihan ok näköinen tuli ilman nysväämistä.

   Poista
 4. Meidän myös oli tarkoitus tänä kesänä kyllästää terassi mustaksi, mutta se nyt jäi kuitenkin ensi vuoteen.. |kaunista|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Meilläkin meinasi totta puhuen jäädä ensi vuoteen, mutta onneksemme tulivat nuo loppukesän hyvät säät.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen kommentti saa hyvälle mielelle ja perinteisesti vastaan kaikkiin.

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua