7/02/2013

Pentik-arvonta ja lakanapohdintoja


Tämän viikon sunnuntaihin asti olisi aikaa osallistua Pentikin kesäarvontaani
täällä, klik.

Arvonta sulkeutuu viikon viimeisellä minuutilla. Arvon kolme kappaletta 50 € lahjakorttia Pentikille, joten mahdollisuudet voittaa ovat mojovat.

Onnea matkaan ja iloa kesään!


Ja sitten niitä lakanapohdintoja...
Ostin keväällä kauniit ja halvat valko-harmaat tähtilakanat Ellokselta. Siitä viikon päästä voitin Pentikin bloggari-illassa laadukkaat ja kauniit harmaat pellavalakanat. Näitä on tullut vuorotellen käytettyä kevään ja kesän mittaan, ja vertailtuakin samalla. 

 Kyllä se niin on, että laatu maksaa hieman enemmän (paitsi tässä tapauksessa, kun se onni pääsi potkaisemaan) mutta on se sen arvoista!

Pellavalakanat ovat i-ha-nat.

Viileät, siloiset, rypistyneet, hengittävät, kauniit...

Minä olen sitä koulukuntaa, joka ei silitä pellavalakanoita. Lakanat ovat pesun jäljiltä rennosti rutussa, mutta kangas tuntuu silti ihoa vasten sileältä. 

Halpis tähtilakanoiden kangas on paksuhkoa puuvillaa, ja lakanat ovat hiostavat näin kesäkuumalla. Kauniithan ne ovat..mutta...!

Täydellinen kesäkelin pari on pellavalakanat ja Joutsenen untuvapeitot. Pellava ja untuva ovat kuin luodut toisilleen. Täysin hengittävä ja viileän tuntuinen yhdistelmä, suosittelen! 

Hieman aiheen sivuun menee, mutta kannattaa satsata untuvapeittoihin. Ne ovat talvella lämpimät ja kesällä viileät, ja aina pölyttömät. Meillä on 500 g ja 800 grammaiset peitot, arvatenkin jälkimmäinen on vilukissa-minun.


Halppistähdykät menevät oikein hyvin talvella, kun hengittävyydellä ei ole niin suurta merkitystä. Ai niin, ja kuburottinkinen kiikkustuolihan sopii kaiken kanssa, kuten kuvista näkyy :)
Mutta, muistakaa nyt mennä osallistumaan suitsait sinne arvontaan. Lahjakortinhan voi käyttää vaikka pellavalakanoihin.
Heipat!6 kommenttia:

 1. Herttinen, mites minulta on kokonaan jäänyt huomaamatta Pentik-arvonta? Menen äkkiä osallistumaan :)

  Pellavaiset petivaatteet olis varmaan aika kivat! Ei ole itselle vielä tullut hankittua yksiäkään. Pitää tarkistaa olisko liinavaatekaapissa tilaa :D

  p.s. Kiitos linkityksestä! :)

  VastaaPoista
 2. Pellavalakanoista olen jo pitempään haavellut...
  Ihana tuo keinutuoli...:)

  VastaaPoista
 3. Pellavalakanoista täälläkin vielä vain haaveillaan...
  Voi että, multa oli taas jäänyt monta ihanaa postausta lukematta pihahommien takia. Upeita kuvia, maisemia ja tunnelmia. Oih ja voih :)
  Nähdäänkö torstaina? =)

  VastaaPoista
 4. Pellavalakanat kuulostaa luksukselta :) Varmasti ihanat nukkua! Ja tuo ryppyisyys on just Se juttu!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa tosiaan hyvältä nuo pellavalakanat! Melkein tekisi mieli ostaa sellaiset itsellekin.. Ja samaa mieltä olen untuvatäkeistä, meillä on niitä veneessä - pysyy jalat lämpimänä viileällä, eikä hiosta helteellä. Suosittelen muuten sellaisia, joissa on puuvillainen, hieman karhea päällinen niin pussilakana pysyy paremmin paikoillaan. Haluaisin samanlaiset myös kotiin.

  VastaaPoista
 6. Kivoja kuvia sulla. Varsinkin kaikki kuvat maalta ja vanhoista esineistä. Terveisin uusi seuraajasi, Hanna.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen kommentti saa hyvälle mielelle ja perinteisesti vastaan kaikkiin.

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua