7/15/2013

Rottinkikeinu / Rattan rocking chair

Tämän kesän haaveilukeinu on ihan vanha juttu. Raahasin lapsuudenkodistani pari viikkoa takaperin rottinkikeinun meille. Tämä keinu oli nuorena lempipaikkani. Ajattelin, että nyt se pitää ehkä maalata tai lakata, sävyttää jotenkin. Keinu pötkötti terassilla, ja silmä alkoi tottua. Tulin siihen tulokseen, että sen on oltava juuri sellainen, kun se on aina ollut. Eilen sitten kiinnitimme sen kattoon.

Haaveiluhan on rakas harrastukseni. Sitä olen tehnyt aina ja joka päivä. Ainakin puoli tuntia-tunti päivässä haaveilua tuulettaa pääkoppaa kummasti. Siis ihan vaan tuijotellaan kaukaisuuteen lasittunein katsein ja mietiskellään. Sillä ei ole mitään merkitystä, mitä miettii, ja missä miettii. Eikä noita mietteitä jälkikäteen muistakaan. Nyt sama meno jatkuu kolmekymppisenä omalla terassilla. Olenkohan joskus haaveillut omasta terassista? No olen varmasti. Jotkut haaveet muistaa, ja tämä oma talo on yksi niistä. 

Lampaantalja on ihan ykkösvaruste iltahaaveiluun.. Keinun ilme muuttuu aikalailla, kun siihen laittaa jotain. Mutta onhan se kaunis ilmankin.

Leppoisaa iltaa!22 kommenttia:

 1. Ihana keinu, tuolla onkin mukava haaveilla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ♥. On mukavaa, kun vanhoja 'rojuja' saa takaisin käyttöön.

   Poista
 2. Ihana on, tuossa on mukava kyllä haaveilla :) Mukavaa alkanutta viikkoa sulle!

  VastaaPoista
 3. Ihana keinu - anoppilassa on samanlainen ja pojat rakastaa sitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tyttäreni testasi kanssa keinua ja tykkää. Samoin vauva sylissä keinutteluun tuo on ihan ykkönen :)

   Poista
 4. Muistan tuollaisen ala- aste kaverin kuistilta, siinä oli aina niin mukava keinua. Oi niitä aikoja! Mutta miten se voikaan näyttää niin ajankohtaiselta etenkin taljan kera. Ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi niitä aikoja... Justiinsa samaa mietin :). Jotenkin se varmaan istuu tähän hetkeen, kun tuon tyyppiset kalusteet on etnisen sisustustyylin myötä taas in / tulossa, ja taljojakin näkyy taas paaaljon.

   Poista
 5. Tuo on ihana ja varmasti ihan paras paikka haaveiluun. :) Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Hyvin soljuvat aatokset tuossa keinussa :).

   Poista
 6. Ihana keinu ja lampaantaljan kanssa oikein houkutteleva haaveilupaikka. Lapsena tuollainen oli niin kiva, siinä tuli monet kierrokset pyörittyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, aika monella on lapsuusmuistoja näistä pyöryläkeinuista! Nyt vaan kaikkien terasseille samanmoiset, aikuisena pyöriminen on yhtä kivaa :).

   Poista
 7. Ihana. Juuri niinkuin munkin lapsuudessa. Ja haaveilu on aina hyväksi, ja tuossa se sujuu varmaan kuin itsestään. Ja ehdottomasti pidä tuon värisenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo alkuperäinen väri viehättää minuakin kovasti. Jotenkin tuntuu, että maalit ja muut olis lopulta kesineet, tiedä sitten...

   Poista
 8. Ihana ja tuossa on niin hyvä istuskella!
  Voi mikä haaveilupaikka <3

  VastaaPoista
 9. Tosi upeehan se on :)ja mää niin muistan keskeyttäneeni sun haaveilut joskus muinoin monta kertaa... Sä vaan vastasit aina ihan pihallaolevan näköisenä.. "mitäh"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halit! Ihanaa kun on sinun kaltaisia ystäviä, jotka on tuntenut vuosia ja vuosia...pikkutytöstä. Ja haaveilut jatkuu...ja aivan yhtä pihalla kun aina ennenkin... :D

   Poista
 10. Hyvältä näyttää ja hyvä päätös myös värin osalta! Olen itse myös taipuvainen haaveiluun - tai olin ennen lapsia, kun aikaa vielä oli ;) Ajatukset lentää ehdottomasti parhaiten liikkeessä. Oma suosikkini oli isoisän vanha pehmeä keinutuoli, joka meni rikki ja jonka äitini heitti pois. Kaipaan sitä vieläkin.. Hyviä haaveiluhetkiä uudessa vanhassa tuolissasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajatukset todellakin lentää liikkeessä, olet siinä niin oikeassa. Mä koitan pitää kynsin hampain kiinni haaveiluajastani pikkulasten äitinä.. Vaivun kyllä niin helposti omiin ajatuksiini, että se ei ole minulle kovin vaikeaa, kts. edellinen kommentti :D

   Poista
 11. Onneksi päätit jättää keinun omaan ihanuuteensa - väri on juuri niinkuin pitääkin;) Muistan omista tyttövuosistani ihan samanoloisen haaveilupaikan, mihin lienee kadonnut vuosien myötä... Haaveiluhetkiä suloisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos kiitos! Jos ihan atomitasolle mennään, niin tärkeintä ei ole haaveilupaikka vaan haaveilu, eikö ;).

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen kommentti saa hyvälle mielelle ja perinteisesti vastaan kaikkiin.

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua