2/13/2013

Sitruunasiirapilla valeltu sitruunakakku

Arkikakku, kuivakakku, juhlapöydän lisäkakku,
makea, raikas, keltainen... hyvä kakku!

Kirpeä siirappi kruunaa tämän sitruunakakun ja tekee siitä erikoisemman (ja paremman), kuin muut sitruunakakut :). 



 


320 g (3,8 dl) sokeria
3 kananmunaa
2 luomusitruunan raastettu kuori
350 g (5,4 dl) vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2,5 dl täysmaitoa
0,5 tl vanilja-aromia
200 g suolatonta voita sulatettuna

Sitruunasiirappi kakun valeluun:
1 sitruunan vastapuristettu mehu ja kuori
50 g (0,6 dl) sokeria

23X13 cm vuoka voideltuna ja jauhotettuna

8-10 hengelle

Kuumenna uuni 170-asteiseksi

Mittaa sokeri, munat ja sitruunankuori monitoimikoneeseen, tai käytä sähkövatkainta, ja vatkaa tasaiseksi.

Siivilöi erilliseen kulhoon jauhot, leivinjauhe ja suola. Yhdistä toisessa kulhossa keskenään maito ja vanilja-aromi. Lisää kolmasosa jauhoseoksesta munavaahtoon ja vatkaa hyvin. Vatkaa sitten joukkoon kolmannes maidosta. Toista kaksi kertaa niin että kaikki on lisätty. Vatkaa kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.

Säädä teho pienelle, kaada joukkoon voisula ja vatkaa ainekset sekaisin. 

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia tai kunnes se on kullanruskea ja tuntuu kimmoisalta.

Sitruunasiirappi:
Sillä aikaa kun kakku on uunissa, mittaa kattilaan sitruunan mehu ja kuori, sokeri ja 1 dl vettä. Kuumenna alhaisella lämmöllä kiehuvaksi. Lisää lämpöä ja keitä seosta, kunnes nesteen määrä on pienentynyt puoleen tai muistuttaa koostumukseltaan siirappia. Kun otat kakun uunista, nosta se ritilälle tiskialtaan päälle ja valele kakun pinta kauttaaltaan siirapilla. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä se sitten jäähdytysritilän päälle jäähtymään kokonaan. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen kommentti saa hyvälle mielelle ja perinteisesti vastaan kaikkiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...