2/05/2013

Omenainen ja suklainen pähkinäkakku


Tuhti, talvinen kakku!

pähkinäkakku, suklaakakku, omenakakku


175 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
140 g (1,6 dl) ruokokidesokeria
2 rkl mansikkahilloa
2 kananmunaa
140 g (2,2 dl) venhnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
100 g kuorittuja pähkinöitä pilkottuna
50 g tummaa suklaata karkeasti pilkottuna
2 omenaa kuorittuna ja pilkottuna

23X13 cm kokoinen vuoka voideltuna ja jauhotettuna.

8-10 hengelle.

Vatkaa voi, sokeri ja mansikkahillo vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaa hyvin ja ota joka lisäyksen jälkeen kuhon reunoille jäänyt aines taikinakaapimella mukaan taikinaan.

Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaneli erilliseen kulhoon ja sekoita. Vatkaa jauhoseos voivaahdon joukkoon. Lisää pähkinät, suklaa ja omenat ja sekoita ne tasaisesti taikinaan. Peitä taikinakulho ja nosta se jääkaappiin. Anna taikinan olla kylmässä pari tuntia tai mielellään yön yli. 

Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunissa 50-60 minuuttia tai kunnes pinta on ruskea ja tuntuu koetettaessa kiinteältä. (Meidän kakku oli uunissa reilusti kauemmin...) Kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa tarttua taikinaa, mutta kylläkin hiukan sulaa suklaata. Anna jäähtyä hetki vuuassaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. 


kermansavi, paola suhonen


Making of... Herkullisen näköistä ja tuoksuista. Tästäkin kakusta kiitos kuuluu miehelleni!






Herkullista talvea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen kommentti saa hyvälle mielelle ja perinteisesti vastaan kaikkiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...